lauantai 16. kesäkuuta 2012

Helpotusta datailuun! :)

Sitä ei ihan heti uskois, miten paljon tarvii tietokonetta, vaikka on valinnut urakseen käsityöt! Asiakkaiden kanssa yhteydenpito, Facebook-sivun ylläpitäminen, kuvankäsittely ja nyt tottakai myös bloggaaminen vie yllättävän paljon aikaa melkein joka päivä. Ei se minua haittaa, se on melkein koko ajan pelkästään kivaa, varsinkin nyt, kun vihdoin löysin pienen tietokonepöydän!

Me ollaan asuttu tässä nykyisessä kodissa nyt vähän reilut kaksi vuotta ja koko tämän ajan tietokoneemme, joka on kannettavaa mallia, on pyörinyt milloin missäkin vailla omaa paikkaa. Välillä se on keikkunut sohvan käsinojalla, keittiönpöydällä ja sitten taas sylissä, ja kaikki nämä vaihtoehdot olleet yhtä huonoja. Nyt tän kevään aikana asia on tuntunut jo sietämättömältä ja olenkin etsintäkuuluttanut Facebookissa vanhaa, pientä kirjoituspöytää, josta saisin viimein hyvän vakipaikan läppärille. Muutama kaunis yksilö napattiin nenän edestä, mutta viime viikolla sain kutsun tulla katsomaan yhtä pöytää täällä Pyhäjärvellä, se sehän lähti samalla reissulla meille!


Pöytä oli pelastettu vanhasta, tyhjillään olevasta talosta, josta oli löytynyt myös toinen samankaltainen pöytä, jossa oli muistaakseni vuosiluku 1899. Tästäkin pöydästä voi siis olettaa, että se on hyvin vanha. Tuo pöydän laatikko on uusi, sen on rakentanut pyhäjärvinen entijöijä Mauri Malviniemi. Aluksi aikomuksenani oli maalata vain laatikko, ja jättää pöytä muuten tällaiseksi, mutta ei mennyt montaakaan tuntia, kun olin jo päättänyt maalata pöydän kannenkin. Siinäpä olikin mukavaa iltapuhdetta, maalasin ensin kannen ja laatikon kaapista löytyvällä vanhalla seinämaalilla. Pinnat kuivui niin nopsasti, että pääsin jonkun ajan päästä hiomaan. Kulutin maalipintoja tarkoituksella hiomalla, niin että alta paljastui puu nätisti. Puhdistuksen jälkeen lakkasin laatikon ja pöydän kannen vielä kahteen kertaan kaapista löytyvällä Kiva-kalustelakalla.


Ihana pikkuisäntä Jasso pääsi osallistumaan myös, hän asensi pöydän laatikkoon mitä suloisimman, posliinisen maatuska-vetimen, joita mulla on muutamia jemmassa ihan tällaisia projekteja varten. Olen tilannut niitä Lundagård-verkkokaupasta, jossa on paljon muutakin ihanaa katseltavaa! Sieltä löytyy pienen tavaran lisäksi myös vanhoja huonekaluja, ovia ja ikkunoita ♥.

Maatuska-mummeleita ei voi olla liikaa ♥

Tällainen ihanuus tuli meidän uusimmasta tulokkaasta, joka on tässä viikon aikana osoittautunut parhaaksi hankinnaksi piiiitkään aikaan! Nyt meidän pikkupikku olohuoneessa on pikkupikku toimistokin vielä. Kyllä helpottaa kovasti elämää ja kaikein lisäksi ilahduttaa vielä katsellakin. Tämä on jo rakkautta! ♥No voi eiiii, tottakai mun piti itekin tässä bloggaamisen ohella surffailla siellä Lundagårdin kaupassa ja sinnehän oli tullut kaikkia tosi ihania uusia huonekaluja.. Vahinko kerkes jo tapahtua, ihastuin tähän vanhaan kaappiin, jonka nään jo sieluni silmin mun tulevassa työhuoneessa, ja noissa ihanissa laatikoissa ois kaikki napit, pitsit, nauhat sun muut sievässä järjestyksessä! :D Kuvat on Lundagårdin omaisuutta:

http://shop.lundagard.fi/fi/

2 kommenttia:

  1. Woe mahoton, kun on valtavan ihana tietsikkapöytä!! Meillä on ehkä muutto omaan taloon tuloillaan lähiaikoina ja oon vähän kauhistellut, että kuinkahan saan yhdistettyä uuden ja vanhan kivasti. Mullekin on nimittäin kertynyt näitä vanhoja huonekaluja kohtuu määrä.. ;) Mutta tosi ihanasti kaikki sopii ainakin teillä yhteen. Saan kyllä valtavasti intoa ja inspiraatiota, kun katselen teidän kotia! Mukavaa uutta alkavaa viikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tää pöytä on kyllä ollut niin hyvä ja käytännöllinen, mutta myös supermieluinen noin ulkonäönkin puolesta. Vau, jännittäviä aikoja teillä edessä! :) Kyllä varmasti kaikki vanhatkin huonekalut löytää teillä omat paikkansa ja sulautuu uuteen taloon. Tosi ihanaa kuulla että meidän koti ilahduttaa ja innostaa muitakin <3 Energistä, keväistä viikkoa sinullekin!

      Poista