maanantai 11. kesäkuuta 2012

Keinutuoli Swing ♥

Meille muutti joitakin viikkoja sitten unelmien keinutuoli ♥. Mieheni löysi sen Antiikkiliike Romuritarin verkkokaupasta sattumalta, kun hän etsiskeli jotain ihan muuta. Keinusta ollaan haaveiltu pitkään ja monet ihan hyvät yksilöt on jääneet kirpputoreille, kun niissä ei ole ollut sitä jotain sykähdyttävää. Odottelu kannatti, sillä nyt löysimme tarpeeksi persoonallisen keinutuolin, joka valloitti meidät molemmat samantien!


Keinulle oli annettu Romuritarin verkkokaupassa nimi Swing, ja se kuulostaa oikein kauniilta nimeltä. En saanut kovin paljon tietoja tästä yksilöstä, vain sen, että se on 1920-luvulta. Koristeellisista maalauksista, ja siitä, että keinu matkasi meille Joensuusta, voisi päätellä, että se on ehkä Venäjältä, mutta en todellakaan tiedä varmaksi. Kuljetus tapahtui todella kätevästi Matkahuollon kautta eikä maksanut todellakaan maltaita. Keinu oli vielä niin älyttömän hyvin pakattu, että se oli jopa vaikeaa saada purettua :) Hyvää palvelua Romuritarilta!

Meidän kaunotar ♥

Hurjan kauniit koristemaalaukset!

Todella jännittävää oli, kun törmäsin samanlaiseen keinutuoliin pari päivää sitten erään pyhäjärvisen naisen luona. Heidän keinunsa oli täysin samanmuotoinen kaikkia pieniäkin yksityiskohtia myöten mutta siinä oli erilaiset maalaukset. Selkänojan pinnojen ja jalaksien sekä käsinojien koristemaalaukset oli samanlaiset, mutta istuinosassa oli kultamaalilla tehty kiinalaisvaikutteinen maisemakuva. Todella erikoinen aihe, en ihastunut. Muistaakseni se keinu oli ostettu Kuopiosta. Jännittävä yhteensattuma!

Tässä lopuksi vielä tyynyt, jotka valmistin viime viikolla vanhasta ruusukuvioisesta venäläishuivista! Niitä on tullut hamstrattua muutamia erilaisia ja eri värisiä kirpputoreilta ja kun niitä kerran hypistelin, sain muutamia uusia käyttöideoita. Valkoinen huivi on tällä hetkellä perintö-Singerin päällä pöytäliinana ja ylimääräisestä mustasta päätinkin tehdä koristetyynyt juuri keinutuoli Swingin innoittamana. Tällainen huivikangas on aika harvaan kudottua, ja sen takia läpikuultavaa, enkä halunnut, että valkoinen sisustyyny paistaa siitä läpi, joten tein tyynyliinoihin mustasta puuvillakankaasta vuorin. Harkitsin vielä pitsiä kiertämään tyynyn reunoja, mutta päätin luopua siitä. Tyynynpäällisissä on piilovetoketjut, joten ne saa tarvittaessa pois. Tykkään! ♥

Ihanat, uudet tyynynpäälliseni valmistui vanhasta huivista.

4 kommenttia:

 1. Keinutuoli on kieltämättä näyttävä, ei niin perinteinen mihin on totuttu :) Ja pakko vielä hehkuttaa, että on niin kaunis koti muutenkin!

  VastaaPoista
 2. Kiitos super paljon, ihanaa kun jaksat kommentoida! :) Oon niin älytön kotihiiri, että tärkeetä on viihtyä siellä ;)

  VastaaPoista
 3. Ihanat tyynyt teit huiveista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos! Niistä tuli kyllä tosi kivat ja kun noita huiveja ei millään kerkeä tarpeeksi käyttämään, niin oli mukava keksiä jokin uusi käyttötarkoitus, jossa pääsee ihastelemaan kaunista kangasta <3

   Poista