torstai 9. elokuuta 2012

London part 2

No nyt Lontoon-matkan kiinnostavimpiin osiin! Ihanin paikka koko reissussa oli ehdottomasti tämä Portobello Road ♥. Se on pitkä katu Notting Hillissä, joka on pullollaan monenlaisiin tavaroihin erikoistuneita antiikkiliikkeitä, käsitöitä, koruja, vaatteita, koriste- ja sisustustavaraa, keräilyharvinaisuuksia, kahviloita jne... Katu oli todella siisti ja rauhallinen, siellä oli melko hillitysti ihmisiä, ainakin jos vertaa turisteja tulvivaan Oxford Streettiin, jota pidetään yhtenä Lontoon vilkkaimpina ostoskatuina. Tämä Portobello Road oli siis paljon sopivampi vaihtoehto meille monestakin syystä, ja yksi suurimpiä syitä oli erikoinen tavaratarjonta.

Antiikkiliikkeitä oli niin paljon, että niistä monet oli erikoistunut vain yhteen tuotteeseen, kuten vaikka kelloihin. Uskalsimme käydä pikaisesti pyörähtämässä kaupassa, jossa myytiin pelkästään antiikkikelloja. Niitä oli lattiasta kattoon! Seinäkelloja, pöytäkelloja ja aiiiiivan mahtavia kaappikelloja. Me lähettiin kiireesti liikkeestä pois, ettei tulisi paha mieli, ja päätettiin tulla takaisin, jos joskus osuisi vaikka lottovoitto kohalle :)


Talot oli maalattu toinen toistaan suloisimmilla väreillä, iloisilla, raikkailla ja hempeillä. Tien varteen oli parkeerattu muutama auto sinne tänne, mutta nyt kun muistelen, niin ei siellä kyllä autot pahemmin pörränneet, vaan ihan rauhassa sai puikkelehtiä kadun puolelta toiselle ja takasin. Liikkeet oli yleensä aika pieniä ja täyteen ahdettuja, joten niiden ulkopuolella saattoi olla myöskin myyntipöytiä ja tavaroita.

Pikkusen jäi harmittamaan sellainen seikka, että missattiin Portobello Market -markkinat, jotka on aina lauantaisin, ja me oltiin Lontoossa sunnuntaista torstaihin. Siellä olis erikseen antiikki-, ruoka- ja kirppisalueet, ja tapahtumaa mainostetaan täällä, että ne olisi maailman suurimmat antiikkimarkkinat. Kannattaa siis käydä katsastamassa, jos satutte olemaan joku kaunis lauantai Lontoossa :)

Myös värikkäät olympialaisten viirit toi lisää väriä katukuvaan.

Yksi ihanimpia kauppoja oli Alice's Antiques. Putiikin sisällä ei saanut valitettavasti valokuvata, mikä oli iso harmi. En raaskinut ostaa sieltä yhtään mitään, mutta katseltavaa ja ihailtavaa ois riittänyt vaikka miten pitkäksi aikaa. Liike näyttää pieneltä, mutta tuosta ensimmäisestä huoneesta mentiin seuraavaan ja siitä vielä eteenpäin, joten sinne olisi voinut vaikka eksyä :)


Alice's ei ollutkaan mikään tavallisen tylsä antiikkiliike, vaan siellä oli paljon kaikenlaista erikoista ja hauskaa. Hienoin yksityiskohta oli myyntitiskinä toimiva ikivanha sirkuksen lipunmyyntikoppi. Se oli puinen, vihreäksi maalattu ja siinä oli tallella vielä kaikki käsin maalatut tekstitkin, kuten "Tickets" ja lippujen hinnat. Koppi oli ajan patinoima ja superhieno, siinä oli lasi-ikkunat ja lipunmyyntiluukku. Rakastuin siihen ihan totaalisesti. Harmittaa kyllä kamalasti, etten kerennyt napsasta siitä salaa valokuvaa :)

♥   ♥   ♥

Ajan patinoimia aarteita Portobello Roadin varrelta.

Hirst Antiques - upeita koruja, uutta, käytettyä, vintagea, käsintehtyä... jollain sivustolla luki, että tässä kaupassa on Englannin suurin valikoima vintage-koruja, ja sen voin kyllä uskoa! Alla olevassa valokuvassa näkyy vasta yksi kuudesosa näyteikkunoista. En edes viitsinyt mennä liikkeeseen, sillä näyteikkunasta näki jo, että tuotteet oli hinnoiteltu ihan liian kalliiksi minun surkealle reissubudjetille. Hirst Antiques sijaitsi Pembridge Roadilla, josta risteää sitten tämä ihana Portobello.

Hirst Antiques

Meidän hotellista seuraavalla kadulla oli kauppakeskus Whiteleys, josta löytyi söpö vintage-liike Victory Vintage. Sieltä löytyi valikoimaa niin miehille kuin naisillekin, vaatteita, koruja, laukkuja, hattuja ja monia muita asusteita. Oli koulupukuja, vanhoja armeijan uniformuja, turkiksia, mekkoja, safarihattuja ja paljon muita kauniita tai hauskoja löytöjä. Täälläkin tyydyin vain ihailemaan, mutta sain sentään valokuvata ihan luvan kanssa! :)

Victory Vintage, London

Ihana tämä oikeassa reunassa oleva herkkä ja romanttinen mekko ♥

Kävimme myös Camden Townissa, jota meille suositeltiin monen eri ystävän taholta. En tiennyt yhtään mitä odottaa, sillä en kerenny etukäteen tutustua netissä Camdenin alueeseen. Huomasin kuitenkin aika äkkiä, että kadut näytti tutuilta ja olinkin nähnyt niistä jo kuvia aikaisemmin. Aluksi ajattelin, että en tykkää paikasta yhtään. Samanlaisia halpoja t-paita- ja vaatekojuja seuras toinen toistaan. Alueella mainostettiin todella paljon myös tatuointi- ja tatskanpoistopaikkoja, mutta en olisi kyllä mistään hinnasta astunut yhteenkään niistä.Tämä katu oli ihan hauska noiden talojen seinien taideteosten vuoksi, niissä riitti kyllä nähtävää. Tavaratarjonta, eli halvan näköiset tilpehöörit ja matkamuistot ei kuitenkaan houkutellut yhtään. Onneksi parempaa oli luvassa, kun käveltiin sinnikkäästi eteenpäin. Huomasin AllSaints-nimisen vaateliikkeen ja se teki kyllä hurjan vaikutuksen korkeilla lasiseinillään, joiden taakse oli aseteltu vanhoja ompelukoneita kattoon asti! Siellä oli Singeri poikineen nätissä rivissä, vau! ♥ Mahtava keksintö ja mitkä määrät aarteita niillä onkaan tuolla ihan vain somisteena. Tässä liikkeessä oli panostettu 110% stailaukseen.

V A U !

I I I K !


No, tietystikään mun tuurilla AllSaints-liikkeessä ei saanut valokuvata, josta tultiin mulle ystävällisesti huomauttamaan, mutta kerkesin ottaa sisäpuolelta sitä ennen yhden kuvan. Harmittaa, sillä olisin ehdottomasti löytänyt sieltä miljoona yksityiskohtaa, joita oisin halunnut kuvailla :( Jokainen yksityiskohta oli viimesen päälle ajateltu tyyliin sopivaksi. Lattia oli kaunis, kulunut puulattia. Myyntipöydät oli hienoja, yksi oli varmaankin sellainen puusepän höyläpenkki. Noh, kaikenlaista tyyliin sopivaa sieltä siis löytyi; vanhaa, kulunutta, puuta, metallia, vaateteollisuuteen liittyvää rekvisiittaa ja niiiiiin edelleen ♥ Upea stailaus, enemmän tällaisia herkkuja Suomeenkin!

Tästä eteenpäin Camdenin anti vain parani, sillä sieltähän löytyi oikein suloisia kauppoja ja paljon käsityöläisten kojuja. Esimerkiksi yhdessä kaksikerroksisessa liiketilassa oli vähän niinku markkinat käynnissä, eli siellä oli paljon käsityöläisiä myymässä omia tuotoksiaan. Korujen tekijöitä oli paljon ja kaikilla oli ihanat valikoimat. Monenlaista taidetta oli kaupan, sekä nahkalaukkuja ja muita -tuotteita, huiveja, itse painettuja t-paitoja, astioita, koriste-esineitä ynnä muuta kivaa katseltavaa.

Vintage-kameroita ♥

Sukkapehmoja! :)

Aika nami namukauppa ♥

Tämä liike oli ihana ♥ Meksikolaista perinteistä taidetta, sugar skulleja, pyhimyksiä, suojelijota, muistomerkkejä... Oon vaan haaveillut Meksikon matkasta tässä viime päivät, eikä asiaa helpottanut yhtään eräs eilen katsottu elokuva, jossa juhlittiin Kuolleiden päivää, Día de los Muertos. Ja se ei ole synkkä juhla, vaan iloinen! :)

Tässä teidän iloksi Lontoon matkan herkullisimmat palat, toivottavasti matkakuume nousi nyt muillekin! ;) Meijän huushollissa ainakin haaveillaan ja unelmoidaan jo seuraavasta kohteesta, mikä se ikinä sitten onkaan. Vaihtoehtoja on ihan liikaa! Mulla on onneksi apunani Portobello Roadilta ostettu vanha 1885 valmistettu taskukompassi ja karttapallo, joka on ajassa 1745, jolloin maailma näytti hiukan erilaiselta, kuin nykyään :)


2 kommenttia:

 1. Voin ihan nähdä sinut noissa liikkeissä, esim. tuossa karkkikaupassa, mutta tilalla olisi koruja:)

  -Pirjo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, kiitos! :) Jos pääsisin sisustamaan omaa kauppaa ihan rajattomalla budjetilla, niin siitä saattas hyvinkin tulla tuommonen karkkikauppaunelma :)

   Poista