tiistai 7. elokuuta 2012

Terveiset Lontoosta!

Heissulivei! Hyvin onnistunut Lontoon reissu on nyt takanapäin ja nyt sydäntä lämmittää hauskat, uudet kokemukset ja ihanat muistot. Matkan syy oli tosiaan Eddie Vedderin keikka, jonne me ostettiin mieheni kanssa liput jo keväällä. Tottakai Lontoo on muutenkin ollut matkakohteiden toivelistalla, joten nyt pääsimme tutustumaan kaupunkiin.

Saavuimme sunnuntaina iltasella Lontooseen ja keikka olikin heti maanantaina, joten sitä ei tarvinnut jännittää kauan. Ihan sattumalta konserttipäivä osui meidän 7-vuotishääpäivälle, joten se teki siitä vielä erityisempää ♥. Hammersmithin Apollo oli täysin erilainen konserttisali, missä olen koskaan ollut. Katsomo nousi melko jyrkästi ylöspäin ja meidän tuurilla saimme liput ihan viimeisimpään riviin, joten sieltä ylhäältä katsottuna lava näytti melko pikkuiselta :) Se ei kuitenkaan pahemmin latistanut tunnelmaa, sillä Eddie Vedderin uskomattomasta karismasta riitti yllin kyllin meillekin, puhumattakaan siitä lahjakkuudesta jota saimme todistaa ♥ Myöskin välispiikit ja tarinat oli rennon hauskoja, nerokkaita ja osuvia, joten naurua riitti! Hän on tajuttoman ihana ja meidän fanius kyllä vain lujittui.

Mulla oli matkaseurana ihana aviomieheni Jasso, pikkuveljeni Anssi ja hyvä ystäväni Juho. Tämä oli kaikille meille ensimmäinen matka Lontooseen, joten oli kivaa kierrellä yhdessä kattelemassa eri kaupunginosia. Kallistahan siellä on, mutta onneksi kukaan meistä ei ole mitään älyttömiä shoppailuhulluja. Kyllähän me käytiin sekä Oxford Streetillä että Piccadilly Circuksella, ja nämä olikin ne reissun pahimmat turistipaikat. Lontoossa oli samaan aikaan olympialaiset, joten me vähän ennakkoon pelättiin, että koko kaupunki on ihan pullollaan ihmisiä. Onneksi ja iloksi onnistuttiin aika hyvin välttämään suuret ihmismassat ja saatiin aika rauhassa lomailla.

Reissu teki kyllä todella hyvää! Oli ihanaa päästä puhumaan englantia, syömään ulkona erilaisissa ravintoloissa, loikoilemaan illalla hotellin pehmeisiin lakanoihin kipeiden jalkojen kanssa pitkän, tapahtumarikkaan päivän päätteeksi, nauttia hotellin aamiaisesta ja siitä, että joku toinen siivoaa kaikki jälkesi... ja olla tuntematta huonoa omaatuntoa tekemättömistä töistä, kun niitä ei voi siellä millään tehdä :) En tainnut kertaakaan ajatella korujen näpräämistä tai ompeluhommia.

Pärjäsimme ihan hyvin jopa laajan metroverkoston kanssa, mutta tykkäsin kuitenkin paljo enemmän matkustella punaisilla, kaksikerroksisilla busseilla, niin siinä samalla sai katsella kaupunkia. Ja katseltavaahan siellä riittää kyllä, mihin tahansa suuntaan päänsä kääntää. Tottakai ensikertalaisina Lontoossa kiertelimme katsomassa kaikki tyypillisimmät nähtävyydet, ja ne oli kaikki erittäin hienoja ja vaikuttavia. Tässä ensimmäinen osa minun napsimista matkakuvista. Näiden "virallisten" nähtävyyskuvien jälkeen seuraa ne reissun herkullisimmat palat, joita laittelen sitten seuraavaan postaukseen. Hyvää kannattaa odottaa! ;)

Syypää koko matkaan, Eddie Vedder ja Hammersmith Apollo ♥

Tower Bridge ja olympiarenkaat

Big Ben

Palace of Westminster

London Eye

Vilkasta suurkaupungin hulinaa

Upeita hevospatsaita

Tower of London, Tower Hill

County Hall

Sammalta, tiiliskiviä, betoniseinää.. kauniita luonnon muokkaamia pintoja ♥

St Paul's Cathedral ♥

St Paulin katedraalin edustalta

Hurjan söpö talo Notting Hillissä

Englantilaisten ulko-ovien kauneimpia sävyjä ♥

2 kommenttia:

  1. Noi ovet on kyllä super-söpöt :) Mä aina ihailen brittisarjoissa noita :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu se on kyllä tosi hauskaa, kun niitä on vieri vieressä eri väreissä :) Harmi kun täällä Suomessa ollaan vähä tylsempiä..

      Poista