torstai 29. marraskuuta 2012

Pitsinen kuusenalusmatto

Tein meille kesällä ison pöytäliinan kirpputoreilta haalituista pitsiliinoista, josta löytyy juttua täältä. Liinan väritykseksi päätyi aika hempeät sävyt ja minulle jäi silloin jäljelle isompi kasa punaisia pitsiliinoja. Ajattelin, että niistähän saa joskus jotain, jos innostun tekemään.

Tässä ihanassa jouluhuumassa sain ajatuksen tehdä punaisista liinoista meille uuden kuusenalusmaton. Taas samaan tapaan sommittelin liinat niin, että ne oli minusta kivasti, ja sitten ompelin ne pienin käsinpistoin toisiinsa kiinni.

Kuusenalusmatosta tuli hurjan kaunis, ja siihen on helppo lisätä liinoja enemmänkin, jos haluan sitä suurentaa. Tänä vuonna laitoin vain pienen koristekuusen olohuoneeseen, kun muutto on jo niin lähellä ja meidän pienet tilat täynnä, niin tein päätöksen että meille ei tule tänä jouluna suurta kuusta. Vuoden päästä saamme juhlia joulua uudessa kodissa, jonne mahtuukin jo kunnon kuusi. Siihen mennessä koitan taas bongailla kirppiksiltä erilaisia punaisia pitsiliinoja, niin saan surennettua tätä kuusenmattoa oikein näyttävän kokoiseksi isolle kuuselle.

♥ Miten niin paljon erilaisia, toinen toistaan kauniimpia pitsiliinoja voikaan olla olemassa!

Minulla on neljä laatikollista kuusenkoristeita, joten hetken kirpaisi päättää, ettei niitä kaikkia saakaan tänä jouluna ripustaa kuuseen. Tykkään kuitenkin tästä söpöstä rusettiteemasta, kun kyseessä on vain pieni koristekuusi tunnelmavaloa tuomassa.

Miksei tätä kuusenmattoa voisi käyttää myös pöytäliinana! Vaihtelu virkistää :)

Ylihuomenna siirrytään jo joulukuun puolelle, ihanaa! Joulun odotus on vuoden parasta aikaa, nautin siitä tunnelmoinnista ihan kauheasti. Kyllähän meillä on jo aivan kamala kaipuu päästä muuttamaan, ja haaveillaankin yhdessä melkein joka päivä siitä ensimmäisestä joulusta omassa talossa, joka on edessä vuoden päästä. Sitä on jännittävää odotella! :)

Ihanaa joulun odotusta myös teille lukijoille ♥

2 kommenttia: