maanantai 19. marraskuuta 2012

Suomen Kädentaidot -messujen parasta antia

Meillä oli viime viikolla oikein kiva opintomatka Tampereelle koulun porukan kanssa. Reissu kesti kaksi päivää, torstain ja perjantain. Torstaina perille päästyämme käytiin tutustumassa Tampereen Teatterin puvustamoon ja muihinkin tiloihin. Se oli kyllä hauska kokemus! Oli mielenkiintoista saada kuulla, miten näytelmien puvut syntyy ja valmistuu. Lisäksi me saatiin käydä myös tutkimassa puvustamon vaatevarastoja, joista löytyi ihan kaikkea mahdollista! Kengille ja hatuille oli jopa ihan omat huoneet. Olihan se kyllä ihan oma maailmansa koko teatteri. :)

Perjantai-päivä vietettiinkin Suomen Kädentaidot -messuilla, ja ne oli muuten isot! Kolme suurta hallia täynnä toinen toistaan lahjakkaampia kädentaitajia. Mulla ei ollut kovin suurta budjettia messuille tuhlattavaksi, eikä mitään tiettyä hankittavaa listalla, joten oli mukavaa vai tutkailla antia.

Huomasin siinä kyllä aika nopeasti, että vaikka olin aatellut katella kivoja tarvikkeita omiin töihini, niin koko ajan löysinkin kaikkea ihanaa, jota oisin voinut kuvitella meidän tulevaan, uuteen kotiin :) Jo heti messujen alkumetreillä, kun kierros oli vasta alussa, kävin Savipaja Tuliaistuvan kojulla ihailemassa aivan mielettömän kauniita lyhtyjä, ja tottakai minun piti palata sinne messujen päätteeksi ostamaan ne rakastavaan kotiin. Nämä lyhdyt tulee jollekin kivalle kunniapaikalle tupaan, kunhan päästään muuttamaan. Lyhdyistä siivilöityy niin kaunista kynttilänvaloa seinille ihanien pitsikuvioiden muodossa ♥.
Messuilta jäi mieleen kaikkiaan kolme käsityöyrittäjää, jotka oli kaikki lahjakkaita naisia, ja kaikkien heidän tuotteitaan olisin halunnut samantien ostaa meille. Savipaja Tuliaistuvan lisäksi vaikutuksen teki Siinun matot, jotka oli kyllä kauneimpia mattoja ikinä ♥! Mattoja voi myös teettää omien mitta- ja väritoiveiden mukaan. Ei tämän kauniimpia mattoja oo olemassakaan, sanon minä :) Ja vieläpä näin ihanissa väreissä! Ai miten herkullisia väriyhdistelmiä ja ihanan kirkkaita värejä.

Kuvat on lainattu luvan kanssa Siinun verkkokaupasta.

Ja tottakai messuilla kiinnitti huomioni ihanat astiat, jotka on yksi suurista heikkouksistani. Rakastuin aivan kamalasti Tuiaksen keramiikka-astioihin ♥. Ne on niin kauniita, niin luonnossa kuin noissa ihanan tunnelmallisissa kuvissakin! Näissä Tuiaksen keramiikkatöissä on ihan parasta tuo upea, valkoinen pinnoite, joka on kivasti kuluneen näköistä, niin että alta paljastuu saven oikea väri. Käy kyllä niin täydellisesti mun makuun! Tuias valmistaa käsityönä myös muitakin käyttötuotteita, kuten kynttilänjalkoja. Sellainen kynttilälautanen, jossa on ripa sivussa, on aivan ihastuttava. Oispa romanttista sen kanssa hipsutella hämärässä talossa kynttilän valossa vaikka yöllä vessaan! :)

Kuvat on lainattu luvan kanssa Tuiaksen kotisivuilta.

Kuvat on lainattu luvan kanssa Tuiaksen kotisivuilta.

Meillä on jo muutamia vähän perinteisemmän näköisiä savikulhoja, jotka ostin viime keväänä Jyväskylän kädentaidot -messuilta Sepän Galleriasta. Halusin silloin jo julistaa kaikille mun rakkautta saviastioihin, mutta se jäi tekemättä. Onneksi koskaan ei oo liian myöhäistä! :) Meillä on yksi iso kulho ja muutama pienempi, jotka on jätetty ihan perinteisen punaisiksi pieniä maalattuja koristeluja lukuunottamatta. Ne on niin ihania varsinkin näin joulun alla, kun kuvittelen höyryävät riisipuuron siihen suureen kulhoon, nam. Täytyypä pitää tässä joulun alla sellaiset romanttiset riisipuuropäivälliset kahdelle ♥

2 kommenttia:

 1. Todella mukava blogi sinulla ja erittäin inspiroiva! Sain monia kivoja ideoita esittelemistäsi käsitöistä ja on vaan aina niin ihana lukea blogia, jossa huomaa bloggarin intohimon! :)

  Vilkaisehan minunkin blogi ja liity jäseneksi! :)
  http://restrictedfashion.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Ihanaa jos joku saa minun blogistani jotain ideoita ja inspiraatiota :) Kävinkin liittymässä blogisi lukijaksi.

   Poista