tiistai 26. helmikuuta 2013

Ikuinen tunnelmoija

Me ollaan saatu nyt vähän reilun kuukauden ajan asustella tässä uudessa, ihanassa kodissa. Aika on mennyt nopeasti ja jokainen päivä on ollut täynnä onnea! Ennen muuttoa jännitin etukäteen sitä, että minkälaista on muuttaa tammikuussa, keskellä talvea. Entä jos sattuu kovat pakkaset tai on kauhean liukasta? Muutetaanko me just kylmimpään aikaan ja joudutaan heti oppimaan, millaista on palella vanhassa talossa..? Miten me totutaan käymään pesulla piharakennuksessa ja vieläpä talvella, kun sauna, pesutilat ja kodinhoitohuone on rakennettu vanhaan navettarakennukseen?


Pyh ja pah! Meillä on täällä niin ihanan lämmintä, että välillä on jopa kuuma, kun täällä on ollut paljon yövieraita yhtäaikaa. Edelliset asukkaat asensivat tähän maalämmön noin puolitoista vuotta sitten, ja se on ollut kyllä ihan loistava päätös. Pesulla on ihan huippua käydä ulkorakennuksessa, lämmintä vettä tulee heti ja lattialämmitys hellii jalkoja. Siitähän me ollaan haaveiltu! Että saa kipittää tuosta pihan poikki saunomaan tai vaikka pyykille ♥.


Minulla ei ollut minkäänlaista kokemusta puulla lämmittämisestä ennen tänne muuttoa. En ollut koskaan laittanut takkaan tai uuniin tulia, sellaiseen ei vaan ole ollut tarvetta tai mahdollisuutta kokeilla. Jännitin, että miten ihmeessä me osataan tehdä tulet oikein ja mistä tietää millon on turvallista laittaa uunin pellit kiinni? Aattelin, että koska tuli on niin vieras ja pelottava elementti, mulla kestää varmaan kauan tulla sinuiksi sen kanssa.

No, edelleen pyh ja pah! Pyysin heti muuton alussa isää opettamaan, miten laitan hyvät tulet tuvan leivinuuniin, ja mitä kaikkea mun pitää tietää. Jäin heti koukkuun! Me ollaan ihan uutuudenviehätyksen vallassa poltettu uunissa pesällinen puita muutaman päivän välein, vaikkei se ois välttämättä ollut edes tarpeellista esimerkiksi lämpimän sään takia. Siitähän me ollaan haaveiltu! Että saa hakata polttopuita liiterissä, laittaa ihanan lämpimät, ritisevät tulet uuniin ja nauttia siitä mahtavasta tuoksusta ♥.


Talvi on aina ollut mun lempivuodenaika, joten kaikista ennakkoluuloista huolimatta oli todella kivaa muuttaa tammikuussa. Näin ollaan saatu vielä nauttia kunnon talvesta ja upeista lumisista maisemista, kun katsoo ikkunasta pihalle. Siitähän me ollaan haaveiltu! Että saa nauttia kauniista lumikinoksista, pakkasen huurruttamista ikkunaruuduista, oman pihan kolaamisesta ja kynttilöiden sytyttämisestä ulkolyhtyihin ♥.


Oon myös aina haaveillut talosta, jossa on kunnon kuisti ruutuikkunoilla. Nyt kun minulla on oma sellainen, halusin tunnelmoida myös kuistilla, kun talvihämäriä on vielä hetken aikaa jäljellä. Paikallisen Halpa-Hallin myyjä saattoi pitää mua vähän pöhlönä, kun ostin isot kasat tuikkuja ja lyhtykynttilöitä. "Eihän tuo kerkeä millään polttaa noita kaikkia tälle talvelle..?" Mutta ei se mitään, meillä poltetaan kynttilöitä varhaisesta syksystä pitkälle kevääseen, jos vaan yhtään siltä tuntuu :)

Pitää kuitenkin myöntää, että vaikka talvella on kivointa tunnelmoida, on minuun iskenyt yhtäkkinen kevään odotus. Me ollaan jännityksellä odotettu, että milloin alkaa lumet sulaa katoilta. Nyt on paistanut aurinko aivan ihanasti viimeiset pari päivää ja melkein kaikki lumet on tulleet rytisemällä alas! Auringon teho on ihan käsittämätöntä. Tänäänkin on monta äänekästä lumen syöksymistä kuulunut sisälle asti ja on pitänyt monta kertaa käydä ulkona tarkkailemassa, mistä kohtaa ne lähti. Mielenkiintoista on! Oma tunnelmansa silläkin :)


2 kommenttia:

  1. Voi miten ihanan blogin täältä löysinkään :). Luin blogisi kokonaan läpi ja tykkäsin varmaan kaikesta näkemästäni, talonne on ihana, korusi ja laukkusi ovat ihania (harmi etten oikein osaa koruja käyttää...) ja sisustustyylisi on paljon samankaltainen omani kanssa (värejä!). Liityin lukijaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Jenni, ja tervetuloa lukijaksi! :) Kävin myös tutustumassa sinun blogiisi, ja jäin lukijaksi. Teillä oli monia todella ihania sisustusjuttuja, kuten ne pinkit portaat ja kuisti. Vau! :)

      Poista