lauantai 2. helmikuuta 2013

Kotiutumista ja remonttipuuhia

Huomenna tulee täyteen kaksi viikkoa siitä, kun saimme uuden kodin avaimet. Kylläpä on aika hurahtanut nopsaan! Eipä se oo kyllä mikään ihmekään, kun on ollut muuttohommia, kodin laittamista ja muuten vain kotiutumista. Ja kotiutuminen ei ole tuottanut minkäänlaista ongelmaa, sillä tämä on tuntunut ihan alusta asti jo niin kotoisalta, omalta ja rakkaalta paikalta.

Vaikka tämä meidän rakas talovanhus onkin rakennettu jo vuonna 1930, niin se on säilynyt todella hyvässä kunnossa ja useat edelliset asukkaat ovat pitäneet sitä hyvänä. Siksipä meidän ei tarvitse tehdä täällä mitään sen suurempaa, kuin pientä pintaremonttia vain, että saadaan kodista meidän näköinen.


Makuuhuone sai viimein tämän kauan odotetun Pip Studion tapetti-ihanuuden kahdelle vastakkaiselle seinälleen. Kuvasta näkyy myös palanen kattoa, joka oli vielä kaksi viikkoa sitten puunvärinen. Reipas mieheni maalasi kahden makuuhuoneen sisäkatot kauniin valkoisiksi. Huoneista tuli paljon raikkaammat! Mun isä on ollut meitä paljon auttamassa, ja eilen saimme tähän makuuhuoneeseen kaikki listat paikalleen ovienpieliin, kattoon ja lattianrajaan. Jospas me pääsisimme pian sohvalta omaan sänkyyn nukkumaan!

Isä nikkaroimassa vaatehuonetta.

Vanhoissa taloissa ei ole onneksi niitä ihan kamalia valkoisia vaatekaappirivejä, jotka on kyllä ihan korvaamattomia tavaran säilytyksessä, mutta muuten niin rumia ja hallitsevia. Usein sellaisia kaappeja ei pysty edes siirtelemään, kun ne on kattoon asti koteloitu ja jalkalistoilla rajattu paikalleen. No, koska säilytyskomeroita ei täällä ole, meidän piti ratkaista vaatteiden säilytys jotenkin. Vaikka meillä on paljon erilaisia lipastoja, vaatteet on kuitenkin kivointa saada yhteen ja samaan paikkaan. Ja edes lipastot eivät auttaisi henkariin ripustettavien vaatteiden säilytyksessä.

Pyysin isää tekemään meille vaatehuoneen suurempaan kamariin, josta tulee minulle työhuone. Tämä kamari valmistunee sitten viimeisenä, tällä hetkellä se toimii purkamattomien muuttolaatikoiden ja paikkaansa etsivien huonekalujen säilytyspaikkana. Vaatehuone on nyt muuten valmis, mutta seinät täytyy maalata tai tapetoida kunhan päätän millaisen työhuoneesta haluan. Vaatehuoneeseen tuli nätti peilikuvioinen, kapea ovi, jota ei ole vielä asennettu kuvia ottaessani.

Tässä alla on pari kuvaa meidän kahden edellisen asunnon vaatehuoneista. Myös vaatehuoneesta voi tehdä persoonallisen maalilla ja tapetilla ja saada sinnekin pientä piristystä.
Tuvassa oleva keittiö sai pienen piristyksen pelkällä kaakelimaalilla. Välitilan laatat olivat vaaleanruskean ja beigen kirjavat, ja me ei oikein erityisemmin tykätty niistä. Maalasin laatat valkoisella kaakelimaalilla kahteen kertaan, ja ilme raikastui huomattavasti. En välttämättä ois ihan ensimmäiseksi ajatellut haluavani kokovalkoista keittiötä, mutta nyt se tuntuu kivalta ratkaisulta, kun kaikki muut tavarat ja huonekalut tuvassa on niin värikkäitä.

Keittiö ennen (kalusteet eivät ole meidän)
Keittiö nyt.

Ruokapöytäkin uudistui, sillä meidän vanha pöytäaarre on osoittautunut käytännössä harmillisen hankalaksi istua. Pöydässä on kannen alla laatikkotilaa, jonka takia jaloille jäävä tila on liian pieni. Pöydän ääressä joutuu istumaan hajareisin tai sitten liian kaukana pöydästä, koska jalat eivät mahdu kunnolla pöydän alle. Etsiskelin tilalle persoonallista pöytää, ja ihastuin Rowicon Inez-ruokapöytiin, joiden pöydänkannet valmistetaan vanhoista, kierrätetyistä puuovista. Jokainen pöytä on yksilöllinen ja erilainen. Meidän Inez-pöytä tilattiin jo melkein kolme kuukautta sitten, ja nyt tällä viikolla se viimein saapui. Ihana on! Ja 50cm levyisen jatkopalan avulla me saadaan tarvittaessa 10-12 henkeä saman pöydän ääreen, kun kutsutaan perhe koolle ♥.

Huh, tästäpä paisui ihan jumbohöpöttelyt, mutta toivottavasti jaksoitte pysyä mukana loppuun asti :) Sain tällä viikolla kaksi ihanaa New blog love -tunnustusta, joista oon hirmu iloinen ja onnellinen! Toinen tuli Inspiraatiota etsimässä -blogista ja toinen Lankatarina-blogista. Kiitos Tiiu ja Mari! Myös uusia lukijoita on tullut, joten tervetuloa kaikille ja ihanaa viikonloppua! ♥

10 kommenttia:

 1. Voi ei kuinka nättiä teillä ♥!
  Oon haaveillu itekkin tuosta PipStudion tapetista ja ajattelinkin sitä tilata, mutta kiinnostaa kyllä tietää että millaselle alueelle sitä laitoit ja montako rullaa tilasit? On kyllä ihan hitsulla, että raskinko tilata sitä makuuhuoneeseen vähän isommalle alueelle vai laittoisinko vessaan, johon sitä menee huomattavasti vähemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Me tilattiin sitä tapettia 4 rullaa ja se riitti hyvin kahdelle vastakkaiselle seinälle makuuhuoneessa, niinku oltiin suunniteltukin. Vähän jäi vielä ylikin jollekin pienelle projektille joskus. Me tilattiin tuota suomalaisesta verkkokaupasta www.seinaruusu.fi, mutta halvemmalla ois ilmeisesti saanut postikulujenkin kera aidosta Pip Studio -kaupasta: http://www.pipstudio.com. Kyllä sullakin varmasti jo sormet syyhyää päästä sisustamaan! :)

   Poista
 2. Itse asun samoihin aikoihin rakennetussa talossa, joten vanhan talon tunnelma viehättää. Toivottavasti laitat kuvia koko talosta kunhan olette sen saaneet laitettua valmiiksi, jo nämä kuvat saivat huokailemaan ihastuksesta. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä laitan ehdottomasti lisää kuvia, kun saadaan paikkoja valmiiksi huone kerrallaan!

   Poista
 3. Aivan ihana koti teillä, niinkuin edellinenkin! <3

  VastaaPoista
 4. Kylläpä näyttää kauniilta kodilta! Ihana tuo ruusutapetti, kaakeliuuni sekä keittiön värikkäät tuolit :)

  VastaaPoista
 5. Meleko mellevän näköstä :-)

  VastaaPoista