perjantai 24. toukokuuta 2013

Meidän kodin sydän ♥


Tervetuloa meidän tupaan! Onhan täällä saatu seinäpintojen uudistaminen jo aikoja sitten valmiiksi, mutta vasta pari viikkoa takaperin saatiin viimeinenkin puuttuva lista paikalleen. En vain ole saanut aikaiseksi otettua valokuvia!

Meidän tuvan seinille pääsi kovan harkinnan jälkeen tuo ihanaakin ihanempi kirsikka-tapetti ♥. Haaveilin siitä jo joulukuussa, mutta silloin suunnittelin sitä ihan eri huoneeseen. Halusin kuitenkin tähän tupaan mahdollisimman valoisan tapetin, ja nuo kirsikat tuo juuri sopivan määrän sellaista söpöstelyä, josta minä tykkään. Seinillä olevat puiset puolipaneelit oli alunperin tummanruskeat, ja me haluttiin ne ehdottomasti valkoisiksi. Minä hoidin sen maalausurakan, ja sain maalata ne kolme kertaa, ennenkuin lopputulos oli peittävä. Urakka kuitenkin ehottomasti kannatti, sillä tupa on nyt paljon valoisampi ja avarampi.


Tämä astiakaappi on minun isäni 90-luvulla tekemä! Ihan ite, eikö oo hieno! Meillä on kotona aika paljon iskän nikkaroimia huonekaluja, ja minulla on niistä nyt muutama aarre itelläni. Kun tämä talo löytyi, tiesin heti että haluan tuon asiakaapin tänne. Täällä sille on tilaa, ja se pääsi hyvälle paikalle.

Astiakaappi oli alunperin ainoastaan lakattu, eli puun värinen. Minä halusin ehottomasti maalata sen valkoiseksi, ja isä oli tottakai ihan kauhuissaan ja koitti sanoa, ettei kannata. No ei tuo kaappi ois millään passannut meille puisena, joten me maalattiin se yhessä mieheni kanssa pariin kertaan, ja ollaan oltu oikein tyytyväisiä lopputulokseen. Isäkin on kehunut moneen kertaan, että nyt se on paljon parempi ja sopii niin hyvin tänne. Minulle tuo kaappi on tärkeä aarre! ♥


Meillä on tämä tupa muodostunut jo alusta asti sellaiseksi kodin sydämeksi, eli ehdottomasti eniten vietetään aikaa täällä. Ja nyt on ihanan paljon tilaa ruokapöydänkin ympärillä. Ollaan kerran jo syöty niin isolla porukalla, että pöydän ääressä oli 12 henkeä. Pöydässä oli tietenkin silloin jatkopala, eihän me muuten ois mahduttu millään. :) Haaveilen, että voitais useammin kestitä perhettä ja ystäviä, kun nyt mahtuu enemmän vieraita yhtä aikaa. Äitienpäivää juhlittiinkin tänä vuonna meillä, saatiin yhellä kertaa mun vanhemmat ja anoppi sekä mummu kylään, ja oli kivaa kun koko porukka oli koossa.Joka ikkunasta avautuu ihanat näkymät omalle pihalle.. luontoa, puita, marjapensaita, latoja.

Sekä leivinuuni että puuhella on molemmat toiminnassa ja niistä on ollut paljon iloa ja hyötyä.

Sisäeteisestä astutaan tupaan, ja tuvasta puolestaan makuuhuoneeseen.


Tällaisia kivoja hyllyjä saa itse kohtuullisen halvalla tehtyä. Tuollainen yksi liimapuulevy maksoi 4€ paikallisessa rautakaupassa. Maalattiin sitten ite nuo hyllyt valkoiseksi seinämaalin jämällä. Hyllynkannakkeet on Kärkkäiseltä, ja maalasin ne ihanan vaaleanpunaiseksi huonekalumaalin jämällä. Hyllyistä tuli jopa kauniimmat mitä odotin ja pysähdyn aina välillä ihailemaan noita kauniin koukeroisia hyllynkannattimia. Ah! ♥ Ja näiden hyllyjen tekemisessä ei muuten kauan nokka tuhissut, joten joskus saa ite tehtyä pienellä vaivalla omaan kotiin sopivaa. Säästyy siltä etsimisen vaivalta.


Tuvassa on ikkunoita kolmella eri seinällä, joten ihanaa auringonvaloa tulvii sisään päivän aikana kolmesta eri ilmansuunnasta. Nytkin on aurinkoinen päivä, ja puulattiaan piirtyy mun rakastamien ruutuikkunoiden varjot, kun aurinko porottaa vanhasta aaltoilevasta lasista läpi. Mistä tahansa ikkunasta katso ulos, niin saa katella omaa, rauhaisaa pihaa. Ulkona vihertää jo ihan kunnolla, joten melkein tuntuu että tänne sisällekin saa palasen luontoa. Taijanpa kuitenkin lopettaa nämä tietokonehommat ja mennä ihan oikeasti pihalle! Heippahei!

PS. Tää elo täällä on ollut hyvää siedätyshoitoa lintukammoiselle. Meidän pihalla tepastelee fasaani harva se aamu, pihassa voi kuulla pöllön huhuilua, käen kukkumista, tikan nakuttelua ja koska pääskysillä on muutama pesä räystäiden alla, niin ne lentää syöksähtelee vähän väliä pitkin poikin pihaa. Toki oon bongannut paljon muitakin tuttuja lintulajeja jo, paitsi yhtenä päivänä siinä lenteli puissa pari hirmu pienikokoista lintua, jollaisia en oo ennen nähnyt. Ne oli toooosi pieniä, siksi ne kiinnitti oikein huomion. Seuraavaksi odotan, että saan niin paljon siedätyshoitoa, että myös ötökkäkammo lähtee pikkuhiljaa pois!

17 kommenttia:

 1. Voi kuinka kaunista teillä on! Niin nättiä ja söpöä ja vaikka mitä <3 Mikä tuo punainen nojatuoli on? Sekin on ihana. Ja teillä on niin siistiäkin... Jos näkisit nyt meidän kotimme, et tunnistaisi sitä samaksi minkälaisena koti esiintyy kuvissani. En tunnista itsekään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin sanoa myös astiakaapista, että se on tosi upea!

   Poista
  2. Oi kiitos! ♥ Meille on osunut sellainen huippu luonteenpiirre molemmille, että pidetään paikat siistissä järkässä ihan luontevasti. Se ei tietysti aina tarkoita sitä, ettäkö ois kauheen puhdasta ja pölytöntä, mutta tavarat kyllä löytää takas omille paikoilleen ;)

   Tuo nojatuoli on ostettu noin kahdeksan vuotta sitten Kodin 1:seltä Tampereelta. Se oli sellainen unelmanojatuoli, jonka halusin välttämättä, ja jota sitten maksoinkin jonkun aikaa... mutta on se vaan niin huippu löhötuoli ja herkullisen näköinen, ihan paras. Kannatti silloin sijoittaa! Täytyy vaan itse pitää huoli että nahka säilyy hyvänä.

   Poista
 2. Teillä on siis niin ihana koti! Ajattelin että sitä teidän edellistä kotia ihanampaa ei voi ollakaan, mutta olin väärässä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että, kiitos! :D Tää on nyt vihdoin se koti isolla k:lla, joten jospa se vaikuttaa. Tämä ei oo enää mitään väliaikaista, vaan kunnon rakkautta tätä taloa kohtaan ♥

   Poista
 3. Aivan ihanaa teillä, ja ihan sinun näköisesi. ^^ minä olen aivan hulluna tuolllaisiin huonekaluihin kuten tuohon astiakaappi. :DDD <3

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanan herkullinen kodin sydän teillä kauniine yksityiskohtineen, ideoineen!

  VastaaPoista
 5. Teillä on ihanan kodikas koti. Tapetti on tosi söpö ja astiakaappi upea. Tykkään myös kovasti eriparituoleista ja tuo pieni tietokonepöytä on niin ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana! Nuo mitä luettelit, on niitä minunkin suosikkejani :) Tuon sohvan suhteen käyn koko ajan sisäistä kamppailua, sillä se tuntuu niin tummalta möhkäleeltä, vaikka muuten onkin niin ihana ja tarpeellinen. Me haluttiin divaanisohva, joka on myös levitettävissä vierasvuoteeksi, ja väritarjonta on ihan surkeaa joka ikisessä huonekaluliikkeessä :( Tietysti jos olisi varaa valita itse se verhoilukangas, niin voisi saada hyvinkin makean sohvan.

   Poista
 6. Voi että teillä on nättiä ♥ Me ollaan myös tehty noita seinälle laitettavia hyllyjä itse, kun sillon saa juuri oikean väriset ja oikean kokoiset.

  Minäkin oon koittanut tässä talossa asustellessani päästä ötökkäkammosta kovasti eroon. Tämän tien päästä lähtee semmonen "suo"-alue, niin sieltä joskus lentelee vaikka mitä öhkömönkiäisiä. En minä niitä oikein enää jaksa ees pelätä, enkä hämähäkkejä (mitä on varsinkin näin kuivalla ilmalla melko paljon!), mutta ne hiton ampiaiset! Onneks niitä ei oo täällä vielä edes näkyny, eikä tarttee näkyäkkää. Niitä tulen pelkäämään varmasti aina :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Ja samoin teillä on niin nättiä!
   Ampiaiset on se minunkin pahin pelko, hyii... toivon että täällä ei ois kovin montaa ampiaispesää kertyny vuosien saatossa. Mutta tosi äkäsiä hyttysiä on ainakin piha täynnä, ei kiva!

   Poista
 7. Teillä on tosi kauniin näköistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elli! :) Sulla oli huippuja juttuja blogissa, liityin heti lukijaksi!

   Poista