keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Nam nam nam!
Mää oon ihan fiiliksissä ekoista omien pensaiden marjoista! Aivan ihanaa kun saatiin valmiit puskat talon mukana ja päästiin nyt ekaa satoa korjaamaan. Voin kertoo ettei oo ikinä punaviinimarjat maistunu niin hyvälle, nam nam! :) Nyt niitä ois ison ämpärillisen verran pakastimessa ja vielä jäi aika paljon marjoja pensaisiinkin. Tekis mieli leipoa vaikka joku hyvä piirakka, mutta se vaatis kyllä vieraita kylään.

Ja miun mies sai yllättäen ämpärillisen mustikkaa 30-vuotislahjaksi, joten niitäkin nyt riittää. Kyllä voi ihminen iloita marjoista! Kerrankin on millä täyttää pakkasta. Tuossa tien toisella puolella meijän taloa vastapäätä on tyhjä tontti, joka rehottaa villinä. Siinä kasvaa paljon vadelmapensaita, mutta niissä oli valitettavasti tosi pienikokoisia marjoja.. yksi rasiallinen hyviä yksilöitä saatiin poimittua omaan käyttöön.

Tällaisia ilonaiheita tänään! :)

6 kommenttia:

 1. Mä olen sun kanssa samaa mieltä, että omalta pihalta poimitut marjat on kyllä ihan parhaita. Meillä kasvaa pihalla punaisia ja valkoisia viinimarjoja, vihreitä karviaisia, vadelmia ja metsämansikoita. Lisäksi löytyy muutama omppupuu ja onneton raparperin rääpäle.

  Tänä vuonna vaan joku rontti kävi tyhjentämässä meidän parhaan punaviinimarjapuskan yön pimeydessä. Toivottavasti tuo rontti saa ainakin mahansa kipeeksi noista marjoista.

  Metsästäkin ollaan pari kertaa käyty keräämässä mustikoita ja vadelmia pakkaseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, teillä on noin paljon kaikkea ihanaa omassa pihassa! Nuo valkoiset viinimarjat onkin ihan outo juttu mulle. Ja siis täh, en voi uskoa tuota marjavarkautta!! Tarkoitatko, että ihan joku ihminen ois käynyt pöllimässä teijän parhaat marjat, vai linnut?? On kyllä ihan käsittämätöntä toimintaa... :(

   Poista
  2. Ihmisvarkaat mitä todennäköisimmin asialla, sillä en usko, että linnut olisivat yön aikana osanneet putsata isoa punaherukkapensasta totaalisen tyhjäksi jättäen kuitenkin ne karat pensaaseen joista viinimarjat roikkuvat. Lisäksi aitaa vasten oli ilmestynyt puunrunko, jota pitkin on pystynyt kiipeämään aidan yli. Ja tosiaan ainakin yhdeltä naapurilta oli samoin punaiset viinimarjat kadonneet puskista samalla tavalla saman yön aikana. :(

   Poista
  3. No kyllä on katalaa toimintaa! Tosi käsittämätöntä, että jotkut pystyy tuommoista tekemään :( Harmi teijän puolesta! Toivotaan että eivät käy enää teillä samoissa merkeissä.

   Poista
 2. Varmasti maistuukin hyvältä....:)
  Meillä asuu naapurissa yli 80v. mummo ja hän oli kerännyt MEILLE pihaltaan vattuja...jotenkin olin ihan nolo, kun hän toi niitä.....nyt pitäisi keksiä, mitä veisi kiitokseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten ihana ele! :) Sinähän voit vaikka leipoa hänelle jotain hyvää kiitokseksi! Tai käyttää kaupassa, haravoida pihaa, jokin käytännöllinen kiitos :)

   Poista