torstai 22. elokuuta 2013

Keramiikka Iso-Pahkala


Vietimme toissaviikolla ihanan vapaapäivän mieheni mummun mökillä Yppärissä. Siellä on pienen pieni mökki meren rannalla luonnon helmassa, ja ollaan joka kesä koitettu pari kertaa keretä käymään. Tänä kesänä ollaan vasta yhden kerran päästy mökille, saas nähdä vieläkö tässä syksyn aikana tulisi lähettyä.

Yppäri on parinkymmenen kilsan päässä Kalajoesta, ja mulla on ollut pitkään jo haaveena päästä käymään Keramiikka Iso-Pahkalan myymälässä Kalajoella. Nyt sain yhdistettyä sen tähän mökkireissuun. Oon ihan rakastunut näihin Tuikkutaloihin, joita on alla olevassa kuvassa, ja näitähän sieltä lähettiin hakemaan.


Ja tottakai, koska merenrantakaupungissa ollaan, Keramiikka Iso-Pahkala valmistaa myös aivan superihania Majakka-lyhtyjä. Niitä oli upeat rivit ja monenkokoisena myymälässä. Tykkään majakoista ja kaikesta meri-aiheisesta, joten nämä oli myös mun mieleen. Saattaapa meidän tuikkutalokylä kasvaa joskus vielä majakan verran.


Myymälässä oli esillä myös Tomi Isopahkalan pienoislaivoja, jotka on käsintehtyjä! Ihan mielettömän hienoja! Tykkäilen hänen Mystic Wind -sivustaan Facebookissa, siellä on paljon lisää upeita kuvia. Tällainen laivanrakennus, oli se sitten pienoiskoossa tai oikeassa elävässä koossa, on mun mielestä ihan mieletön taito! Merimiehissä on sitä jotain taikaa, se on niin elämäntapa kuin vain voi olla.
Ai hitsi, löysin tällaisen ihanan liikuttavan Juhlamokka-mainoksen vuodelta 1994: http://www.youtube.com/watch?v=MeIJF5M9Euo


Tämä Huvimaja on mun mielestä ihan huippuhauska tuote! Se soveltuu tottakai moneen käyttöön, kuten lämpökynttilälle tai sipuleille, mutta se on suunniteltu myös hyttyskierukoille! Nehän ne vasta rumia on ne hyttyskierukat, joten mikäs sen kivempaa jos sellaisen voi piilottaa näin söpöön huvimajaan! :)


Tästä jutusta voi päätellä ainakin sen, että oisin voinut ostaa vaikka ja mitä tuolta ihanasta myymälästä. No sehän ei kuitenkaan ollu tarkoitus, sillä kaikkea ei voi ja tartte aina saada. Siellä oli myös ihania keramiikka-astioita, joita oisin oikein mielelläni halunnut meille. Tällä reissulla oli kuitenkin vain Tuikkutalot mielessä, ja hankin niitä meille kolme; kansakoulun, pohjalaistalon ja tuvan. Kaksi näistä ostin II-laatuisten puolelta, mutta itse en kyllä havaitse niissä mitään vikaa. Ne on juuri täydellisiä meille. Näin raaskin ostaa kerralla kolme taloa, kun hinnat putosivat pienemmiksi.


Olen poltellut kynttilöitä jo muutaman viikon ajan melkein joka ilta. Tätä ihanaa tunnelmaa se tulee olemaan monta seuraavaa kuukautta meijän tuvassa! Siellä me oleillaan yhdessä iltaisin, kun mies tulee töistä kotiin ja itsekin lopettelen päivän työt. Kynttilöitä ei tietenkään sytytellä muihin huoneisiin, kun niissä ei oleilla, vaan siihen tilaan missä on koko ajan joku. Ja tupahan se on kodin sydän ♥.


Tunnelmallista alkusyksyä sinulle! ♥

8 kommenttia:

 1. Oih. Kaikkea kivaa ja ihana tuvan tunnelma vielä lopuksi! Mä niin tykkään elokuusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elokuussa on kyllä ihanaa loppukesän tunnelmaa! Tykkään, kun saa nauttia vielä kauniista ilta-auringosta ja hämärtyminen alkaa vasta vähän myöhemmin. Ei oo vielä onneksi se aika, kun jo kolmen-neljän aikaan iltapäivällä on pilkkopimiää. Tykkään kyllä syksystä ja talvesta ja hämärästä ja pimeästä, mutta varmasti jossain vaiheessa tulee ikävä auringonpaisteisia kesäiltoja.

   Poista
 2. Onpa tosiaan suloinen tuikkukylä! Kaikkia ihanaa näyttää muutenkin olleen putiikissa. Tuollaisissa olisi kiva päästä käymään, ei sillä ostamisella tosiaankaan niin väliä, mutta tottakai jotain pientä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ja tällaisesta paikasta onkin ihanaa ostaa jotain, kun tietää että se on kotimaista käsityötä! Siihen sijoittaa mielellään, kun löytää jotain mieluisaa.

   Poista
 3. Ihanan näköisiä nuo pikku talot kun tuikut loistaa sisältä, niin tunnelmallista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) Niistä tulee kyllä todella kotoisa tunnelma! ♥

   Poista
 4. Vau! olimpa yllättynyt että Kalajoen suunnalta juttua sinulta :D itse kotoisin ja asun kalajoella. Ompa hienoa että keramiikkapaja saa huomiota ;) onhan ne niin upeita teoksia. Kivaaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Juu olen niin tykästynyt niihin Keramiikka Iso-Pahkalan töihin, että piti ihan juttua kirjoittaa :) Tosi mielellään tekisin enemmänkin tällaisia vierailuja ympäri Suomen ja kirjoittelisin kaikista ihanista paikoista.

   Poista