sunnuntai 11. elokuuta 2013

Koulun kahvi & kippo ♥


Jos ette oo jo ihan kyllästyneitä, niin minä esittelen vielä yhden uuden lempparipaikkani täältä Haapajärveltä. Tämä paikka on Koulun kahvi & kippo, eli vanhaan kansakouluun rakennettu kaunis kahvila ja hirmu ihana myymälä. Kuulimme kehuja tästä paikasta etukäteen niin monelta ihmiseltä, että mulle tuli kova hinku päästä mahdollisimman pian siellä käymään, ja niinpä sitten sopivan vapaapäivän koittaessa kävimme paikanpäällä oikein kaksi kertaa!


Täältä pääsette lukemaan, miten koulusta tuli kahvila ja sisustuspuoti. Tuo paikka on niin ihana, että ymmärrän ihan täysin millaisia ihania unelmia sen suhteen on täytynyt tulvia mieleen, kun koulu on tullut myyntiin. Ja vielä kun uskaltaa toteuttaa ne toiveet, niin täytyy nostaa hattua! Nyt tästä ihanasta paikasta ja sen lumosta pääsee nauttimaan kaikki muutkin, eli ne onnelliset jotka paikalle löytää. Mulle itelle tuli ainakin heti mieleen, että haluan viedä äidin ja anopin ja siskot käymään tuolla joskus, kun sellainen mahdollisuus ilmaantuu.Kun päästiin sisätiloihin, niin sain vain huokailla ihastuksesta. Paikka oli sisustettu niin nätisti ja viihtyisästi. Tykkään kovasti tuosta komeasta taulurivistä, jossa esiintyy Suomen entisiä presidenttejä. Siitä jos jostain tulee oma ala-aste mieleen, sillä ainakin meidän koulussa oli myös tuollaiset taulut seinällä. Nuo korkeat ja suuret ikkunat, tapettivalinnat, vanhat huonekalut, pinnatuolit, eripariset kahvikupit... kaikki oli mun mieleen!

Sisustusmyymälä oli levittäytynyt kolmeen eri huoneeseen, ja perimmäinen niistä oli luokkahuoneen ulkoasussa! Aivan ihana, melkein tuli itellekin ikävä takaisin ekaluokalle. Vanhojen opetustaulujen ystäville tiedoksi, että täältä niitä löytyy myynnistä! Itse tykästyin tuohon opettajan pöytään, se oli oikein makoisa yksityiskohta.Tässä vielä loput myymäläkuvat ja herkullisimmat tavarat. Myynnistä löytyy vaikka mitä ihanaa kotiin tai lahjaksi! Meille tuolta lähti tällä kertaa musta-valkoinen muovimatto, jossa oli sellainen graafinen kuvio. Laitoin sen tuonne kuistille kierrätyspönttöjen alle, ja oon hyvin tyytyväinen ostokseen. Koulun kahvin & kipon kesäkausi alkaa olla päättymässä, ensi perjantaina 16.8. siellä juhlitaan kesälukukauden päättäjäisiä. Vielä on siis viikko aikaa käydä tutustumassa tähän ihanaan paikkaan! Marraskuussa koulu avataan taas joulukaupalle, ja ite jouluhulluna ihmisenä en malta millään odottaa sitä! Voin jo kuvitella, miten ihanaa tuolla onkaan joulutunnelmissa ♥. Sitä odotellessa tykkäilen Koulun kahvista & kiposta Facebookissa, jonne tekin voitte klikata tästä. Ihanaa että tällainen paikka on olemassa näin lähellä meitä!


Ja Lemmensiltaa ei myöskään pidä unohtaa, sillä koulun takaa löytyy tällainen kaunis paikka! Ison maailman tapaan tähän siltaan oli ilmestynyt jo muutamia rakastavaisten lukkoja, joihin oli joko kaiverrettu tai kirjoitettu lempiväisten nimet. Ai miten ihanaa :) Avaimet on varmaankin nakattu tuohon jokeen ja samalla vannottu toiselle ikuista rakkautta. Tämä paikka oli kyllä ihanan rauhaisa ja suojaisa, eli juuri hyvä jos haluaa käydä oman kullan kanssa viettämässä romanttista hetkeä Lemmensillalla. Heissulivei ja toivottavasti löydätte omat romanttiset paikkanne missäpäin Suomea asustattekaan!


Lemmensillalta näkee kansakoululle, ja puolestaan koulun kahvilan ikkunoista avautuu upeat näkymät Lemmensillalle.

12 kommenttia:

 1. Ihana paikka! Minäkin oon haaveillut kesäkahvilasta, mut suunnitelmat on muuttuneet opettajien asunnon tilojen suhteen niin monesti, ettei mistään pysty toistaiseksi pitämään kiinni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihanaa, toivottavasti sun haave pääsee joskus toteutumaan! Ois aika huippua :) Mut aika näyttää mitä käyttöä keksitte sille kaikelle ruhtinaalliselle tilalle, mitä teillä on.

   Poista
  2. Ollaan jo käytetty kaikki muut tilat paitsi se open asunto omiin tarkoituksiin, kamalia tuhlareita :) Tää ei oo tosin mikään mahottoman iso koulu, vaan kaksi luokkaa, koulun keittiö ja yksiö + kaksio. Jos luokkia olisi yksi enemmän... no ei vaiskaan, hyvä näin :)

   Poista
 2. Mä täällä huokailen ja haaveilen. Voi kun itelläkin olis joskus tuommonen kahvila ja puoti. :) Mun haaveissa siellä pidettäis myös jotain vkoloppukursseja askartelun tai käsitöiden teemalla. Joskus vois olla pihakirppiksiä tai muita hyvänmielentapahtumia. Tästä postista kyllä innostus taas kasvoi muutaman sata prosenttia! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisista haaveilu on niin kivaa! Sinulla on hienot haaveet, ja vieläpä ihan toteutettavissa. Toivottavasti asut sellaisella paikkakunnalla, jossa ihmiset on aktiivisia tällaisen toiminnan suhteen ja saisit joskus jonkun kiva porukan kasaan, millä voisitte toteuttaa kaikki nuo haaveet :)

   Poista
 3. Voi ei, minäkin tunnustaudun haaveilijaksi, jonka unelmissa siintää lottovoitto, millä ostaa vanhakyläkoulu, tai jopa mielisairaala - ne kun aikoinaan aina rakennettiin niemennokkaan, kaikkein kauneimmalle paikalle, veden ympäröimäksi ;) Ja sinne sitten perustaisin oman pitopalvelu-kahvila-konditorio-kukkakauppa-hautaustoimisto-juhlapalvelun, mikä saisi olla mukana kaikissa ihmisten juhlissa, niin suurimmissa iloissa kuin suruissa, niissä kaikissa hetkissä jotka jäisivät ihmisten mieliin, ja saisin olla tekemässä niistä hetkistä parhaimpia :)

  Mutta minä jatkan haaveilua, ja kiitos sinulle Heini, kun olit ottanut tuosta kauniista kahvila-lahjatavarakaupasta kuvia tänne blogiisi meidän muidenkin iloksi - tänne Pirkanmaalle asti ei ollut vielä kantaunutkaan tieto jostain noin ihanasta ja kauniista kahvilasta, missä pitäisi ehdottomasti poiketa ensi kesän reissuillaan :) Kiva kun kirjoitit sekä kuvasit koulun kahvin ja kipon tänne, kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Haltiakummi! ♥ Mukavaa että sait näin paljon iloa tästä blogipäivityksestä! Tuollaiset kohteet on aivan ihania ja niistä kirjoittaa mielellään, ja niitä myöskin valokuvaa niin mielellään. Sulla on kyllä ihanan kuuloisia unelmia :) Toivottavasti pääset niitä toteuttamaan, tai ainakin käymään joskus Kahvissa & kipossa unelmoimassa!

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Eikös vain! :) Tällaisia saisi olla enemmänkin ja tällaiselle paikalle toivoo aina niin hartaasti paljon kävijöitä, että auki pitäminen kannattaa.

   Poista
 6. Täällä yks haaveilija liittyy joukkoon... Yleensäkin olisi ihanaa asua josain vanhassa hirsitalossa, vaikkapa tuollaisessa vanhassa koulussa. No, haaveita ptä olla =)
  Olisipa ihanaa käydä tuolla, en yhtään ihmettele että on suosikkipaikaksesi päässyt. Harmi kun tuota matkaa on hivenen liikaa täältä satakunnasta lähteä äkkiä käymään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu haaveita pitää olla, oon ihan älytön haaveilija itekin! ;) Joskus jotain pääsee toteutumaankin, ja se on ihanaa. Toivottavasti vaikka joskus jollain reissulla pääset käymään Koulun kahvi & kipossa. Se avataan taas marraskuussa joulukaupaksi, joten varmasti kaikkea ihanaa luvassa :)

   Poista