torstai 1. elokuuta 2013

Tee ne ihan itte -maatuskat

Tällainen maatuska-fani ja -keräilijä on helppoa saada innostumaan ihan itte maalatuista maatuska-mummeleista! Siitä on jo aikaa, kun törmäsin jonkun itse maalaamiin, todella suloisiin sirkus-aiheisiin maatuskoihin. Harmittaa, kun en millään löydä sitä blogia josta innostuksen alunperin sain. Löysin äsken kuitenkin toisen blogin, josta voitte käydä ihastelemassa ihan törkiän hienoja käsinmaalattuja maatuskoja!


Tilasin nämä puiset maatuskan aihiot Etsystä jo aikaisemmin tänä keväänä, mutta ne on joutuneet oottelemaan sopivaa askartelutuokiota ja inspiraatiota. En aluksi tiennyt yhtään, millä teemalla alkaisin maatuskoja taiteilemaan. Koitin aina välillä mietiskellä jotain erikoista ideaa, mutta sitä ei vaan kuulunut! :) Sitten viimein hoksasin, että no tottakai teen niistä omaa maatuskaprinttiäni mukailevat mummelit ♥.


Maalasin pohjat ihan tavallisilla askartelumaaleilla ja nuo mustat osuudet tein hyvällä tussikynällä, joka ei leviä. Onneksi multa löytyi hyvä kynä, taas isosta kynävarastosta oli hyötyä. Valmiit maatuskat on vielä lakattu. Ja jos joku jo huomasi, että missäs sen pienin tyyppi on, niin se ei valitettavasti kehdannut tulla kuvaan. Se oli mun kokeiluversio, ja käytin siinä eri mustekynää piirtämiseen. Se muste valitettavasti levisi siinä vaiheessa, kun aloin viimeistelemään työtä lakkakerroksella. Pienimmästä maatuskasta tuli sitten koekaniini. Kyllähän sen voisi vielä puhdistaa ja maalata uudelleen, mutta se jääköön toiseen kertaan.


Nämä palleroiset on nyt makuuhuoneessa hyllyllä, joten ne toivottelee mulle hyvät yöt joka ilta.
Heippahei ja hyvää mieltä!

LISÄYS:
Sain muuten ihanan ystävälliseltä henkilöltä Facebookissa vinkkiä, mistä löytyy ne sirkus-aiheiset maatuskat jotka alunperin innoitti mua! En muistanut, että ne olikin eläinhahmoja kaikki, mutta minun mielestä ihan selkeesti myös sirkuslaisia :) Tässä linkki: 
http://www.muumuru.com/odd-jolly-terveisia-pietarista/


15 kommenttia:

 1. EMÄÄKESTÄ!!! Ihania <3 <3 <3

  VastaaPoista
 2. Huippuja! Taitava olet!
  Anni L.

  VastaaPoista
 3. Kiitos ihanaiset naiset! ♥

  VastaaPoista
 4. Kiitti! :) Ja sain muuten ihanan ystävälliseltä henkilöltä Facebookissa vinkkiä, mistä löytyy ne sirkus-aiheiset maatuskat jotka alunperin innoitti mua! En muistanut, että ne olikin eläinhahmoja kaikki, mutta minun mielestä ihan selkeesti myös sirkuslaisia :) Tässä linkki:
  http://www.muumuru.com/odd-jolly-terveisia-pietarista/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nuo sirkuslaisilta minunkin mielestä näyttää. Hienoja nekin, mutta nuo sun maalaamat on ihan omaa luokkaansa. Et ole ajatellut sellaisia myyntiin asti tehdä?

   Poista
  2. Kiitos Saana! En kyllä ollut ajatellut tehdä näitä myyntiin, ja oon yllättynyt kun muutama on sitä jo kysynyt. Luulen kyllä että näiden maalaaminen oli nyt tässä, sen verran aikaavievää näpräämistä se oli. Ja nämä onnistui tuurilla niin kivasti, että luulen sen hyvän tuurin pettävän heti jos alan liian ahneeksi ;)

   Poista
 5. Ihania maatuskoja herkkuväreissä!

  VastaaPoista
 6. Vau! Hienoja! Voisinko udella, millä hakusanalla löysit maatuskat Etsystä? Kiinnostuin niin paljon, että huvittaisi joskus itsekin kokeilla maalata oman maatuskan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Olisin halunnutkin laittaa tähän postaukseen sen Etsy shopin linkin, mutta se olikin suljettu. Heillä on myös tavallinen verkkokauppa osoitteessa www.artmatryoshka.com. Huomasin, että tuolla verkkokaupassa nuo hinnat on jostain syystä korkeammat, mitä Etsyssä :( Siksipä kokeilin juuri ettiä muita myyjiä Etsystä, ja kyllähän niitä löytyy. Kokeileppa hakea sanoilla "wooden nesting doll" tai "wooden russian doll". Noilla löytyy useita settejä! :)

   Poista