keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Hammi's Design talopostikortit


Kirjoittelin viimeksi huhtikuussa (klik klik) näistä Hammi's Designin ihanista talo-aiheisista taideteoksista. Nämä postikorteissa söpöstelevät talokaunokaiset on hurmanneet minut, joka rakastan vanhoja puutaloja. Sain myös ihanan lahjan Hammilta, hän oli taiteillut meidän omasta talosta samantyylisen kuvan, mikä oli aivan huippu yllätys! Halusin jo silloin kehystää meidän talon kuvan ja ostamani postikortit, mutta jäin näin pitäksi aikaa miettimään taulujen paikkaa. En oo halunnut turhaan hötkyillä seinille laitettavien juttujen, kuten taulujen ja hyllyjen suhteen, ettei tuu tehtyä hätiköityjä päätöksiä ja turhia reikiä kun on vasta laitettu uudet tapetit. Joskus joku taulu löytää heti täydellisen paikkansa, ja joskus ei millään. Silloin kannattaa odottaa. Tänään näiden taulujen paikka löytyi.


Toinen asia, miksi talo-taulujen laittaminen venyi, oli kehykset. Ajattelin tähän päivään asti, että mun täytyy löytää tietynlaisia taulunkehyksiä. No en tiiä mitä höpöhommaa se oli, sillä kun tänään tarkistin meijän kehysvarastot, niin sieltähän löytyi oikein hyviä ja sopivan kokoisia. Halusin, että kehykset on kaikki vähän erilaisia, ja niitähän löytyi. Tykkään ostella erilaisia kehyksiä, niin niistä saa mukavia kokonaisuuksia. Olin myös koko ajan nähnyt nuo kortit mielessäni valkoisissa kehyksissä, mutta se ei tuntunutkaan enää houkuttelevalta ajatukselta valkopohjaista tapettia vasten.

Mulla on tällä hetkellä uus lempiväri, ja se on viininpunainen. Tai tummanpunainen. Mulla tulee mieleen sellainen syvän tummanpunainen punamultamaalilla maalattu hirsiseinä ♥. Oon viime aikoina haaveillut kaikesta sen värisestä. Siksipä maalasin kaksi kehystä viininpunaiseksi ja nyt oon ihan rakastunut noihin tauluihin ja haaveilen lisääväni vielä jotain pieniä viinipunaisia juttuja tänne joulun lähestyessä.

Ikkunan virkattu verho on anopiltani ♥.  Oon saanut monta anopin virkkaamaa pitsiverhoa, ja ne on mun lemppareita! Ja punaisella tuolilla odottaa iso pinkka Novitan lehtiä, että saisin aloitettua joululahjojen neulomisen.

Meillä on ollut pienenpieni remppahommeli tässä tuvassa. Meillä oli ennen vierekkäin iso jääkaappi ja kaappipakastin. Ne häipyi, toinen oli myyntikunnossa ja toinen piti viiä kierrätykseen. Tilalle tuli jääkaappipakastin, joka on meille riittävän kokoinen. Näin saatiin samalla lisätilaa tuon kodin komeimman ikkunan viereen! En tykännyt, kun pakastinkaappi oli ihan kiinni ikkunan oikeassa reunassa. Nyt ikkuna pääsee kunnolla esiin!

Pakastimen takaa paljastui, että tuo puolipaneeli oli onneksi säästetty. Me vaan maalattiin sekin pätkä valkoiseksi. Listojakin onneksi on vielä riittävät pätkät jäljellä! Kunhan saadaan haettua sirkkeli lainaan, niin listat ilmaantuu paikoilleen :). Tuon pienen alueen tapetointi oli puolestaan hyvin mielenkiintoista! Meillä oli kirsikka-tapettia enää melko pieniä paloja jäljellä, joten tuo ikkunan oikealla puolella oleva seinänpätkä on koottu kahdeksasta palasta! Melkoinen tilkkutäkkitapetointi siis. Kyllä siinä piti vähän mittailla ja ihmetellä, että mistäs minä seuraavan sopivan palan löydän. Onneksi oltiin niin hyviä, että saatiin seinästä oikein siisti, eikä siitä edes huomaa, että se on palasista kasattu, ellei rupea tarkasti tutkimaan ;)

Tästä kuvasta näätte, miten pakastin oli ängetty ihan ikkunan viereen:


Kiitos vielä Hammi! Ja hyvä minä kun sain taulut esille :) Kivaa viikkoa kaikille! Mun mies kesälomailee seuraavat kaksi viikkoa, joten meillä on vähän epätavallista arkea tiedossa. Ihanaa, saan omia hänet itelleni! ♥

9 kommenttia:

 1. Aivan ihanat, kehykset sopivat tosihienosti !!!
  Liisa (Hammin-äiti Toholammilta) tykkää :)

  VastaaPoista
 2. Hammi's Designilla näyttikin olevan näyttely Pyhäjärven kirjastossa. Todella kauniita! Käytiin tänään lasten kanssa ja Tuure huokaisi jokaisen työn kohdalle "ooooi, katso äiti kauniita. En ole nähnyt tällaisia ennen." :)

  VastaaPoista
 3. Ihana Heini, mukavaa syksyä teille sinne omaan rakkaaseen kotipesäänne :)

  t. Maarit

  VastaaPoista
 4. voi vitsi, kun saisi sinut sisustamaan oman kämpän :) kaikki sun jutut on _aivan_ ihania

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, voi kiitos! :D Juuri viimeisimmän sisustuspuuskan iskiessä sanoinkin mun miehelle, että voi kun saisin vaan kaikki päivät sisustaa, ihan missä vaan! Se ois ihan hirmu kivvaa, jos ois rajattomat mahdollisuudet.

   Poista