sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Haukkuojan syksy

Tällä viikolla kävi niin, että syksy muutti luonnettaan kylmäksi ja harmaaksi. Lämpimät auringonlaskun värjäämät illat loppui, mutta onneksi on nämä ihanat kuvat muistuttamassa syksyn kauneimmasta jaksosta. Uunit on jo pikkuhiljaa herätelty toimintakuntoon ja sisällä kyllä lämpöä piisaa.

Muutama ikkuna tuo haastetta, kun lasien väliin kerääntyy kosteaa huurua, joka muuttuu lopulta ihan vesipisaroiksi. Olemme viikonlopun ajan koittaneet ahmia tietoa vanhojen ikkunoiden käyttäytymisestä ja saada näiden parin ikkunan ilmankiertoa ja tiivistystä toimimaan. Uuden opettelemista tämäkin.

Tänään kävi hyvin hauskoja vieraita, vanha tuttu monen vuoden takaa. Oli juttua moneksi tunniksi, kun heitä on elämä johdattanut hyvin paljon samalla tavalla kuin meitä. Toivon mukaan heidän hirsitupahaaveensa toteutuu ensi viikolla, pidän peukkuja pystyssä! :)

Muistetaanhan tämä syksy värikkäänä ja onnellisena!
10 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia! Ikkunat toimii niin, että ulkolasin reunojen pitää päästä hengittämään kosteus ulospäin, eli niitä ei saa tiivistää. Sisälasit saa sen sijaan tiivistää niin tiiviksi kuin vaan kykenee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu näin me eilen tiivistettiin sisempi lasi, siinä oli melko vanhannäköiset ja kärsineet tiivisteet. Ulkolasissa oli ihan selkeäisti liian tiivis, kun sitä ei meinannut saada millään pois paikaltaan. Se oli kokonaan tiivistetty, otettiin tiivisteestä palaset pois jokaisesta neljästä nurkasta, niinkuin muutamalla sivulla neuvottiin. Tuo huuru on alkanut poistua, mutta hyvin hitaasti, joten tekis mieli poistaa tiivistettä vielä lisää.

   Poista
  2. Ottaisin ne kaikki tiivisteet pois ulkolasista, niin ei tuu kosteusvaurioita.

   Poista
  3. Kiitos vinkistä, näin me taidetaan tehdä :)

   Poista
 2. Ihanan näköistä siellä Haukkuojalla. Erittäin kaunis tuo pihlaja syysvärissään. Hienoja kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Pihlajat on kyllä erityisen upeita syksyllä, oispa kaikki puut yhtä värikkäitä! :)

   Poista