tiistai 17. syyskuuta 2013

Koskenpään kirkko

Viime viikonloppuna matkasimme Turkuun sukuloimaan aviomiehen ja anopin kanssa. Oli mukava ajella vaihteeksi vähän oudompia reittejä, kun tuolla Turun suunnalla ei ole monestikaan tullut käytyä. Mun huomion kiinnittää aina automatkaillessa kaikki vanhat maalaistalot, niin rapistuneet kuin kunnostetutkin, ja niitä molempia löytyy Suomesta todella paljon. Nyt kun niitä osaa katsoa sillä silmällä, niin on ihanaa bongailla kauniisti säilytettyjä taloja, kivinavettoja, vanhan ajan henkisiä pihapiirejä aittoineen ja muine rakennuksineen... Ja myös potentiaalisia, tyhjillään olevia taloja, jotka toisaalta taas surettaa ja niille toivoisi uutta elämää. Melkeinpä se on niin, että mitä pienemmän kylän tai kaupungin läpi ajaa, niin löytää ne upeimmat paikat. Tälläkin reissulla näin niin monta kaunista taloa, että huh!

Me ajettiin perjantaina Koskenpään kylän läpi, joka sijaitsee Jämsässä, ja sillä kylällä onkin varsinainen aarre! Pienen mäen päällä seisoi kaunis puukirkko, jonka ikkunat oli ihan mielettömän hienot. Meidän oli pakko pysähtyä ihastelemaan kirkkoa vähän tarkemmin ja nappasin puhelimen kameralla muutaman kuvan. Makia, vai mitä!
Minusta ois niin ihanaa toteuttaa joskus sellainen kesälomareissu, että hyppäis autoon ja matkailis ilman tiukkaa aikataulua ja reittisuunnitelmia täällä kotimaassa. Silloin vois pysähtyä ihan missä vaan haluais, eikä tarttis kiireessä ajaa ohi kaikista mielenkiintoisista ja houkuttelevista kylteistä. Varmasti löytyis kivoja majapaikkoja ja puoteja ja nähtävyyksiä, joihin ei muuten tulisi poikettua.

Mun miehellä loppui sopivasti juuri tänään kesäloma, joten ehkä on vähän liian aikaista suunnitella ens kesän lomaa ;) Mutta kyllä me pikkusen jo haaveiltiin, että ois hauskaa toteuttaa tällainen erilainen lomamatka. Kotimaan matkailu voi olla hirmu kallista, mutta varmasti pienemmälläkin budjetilla onnistuis reissaamaan. Hei ehotelkaapa jotain näkemisen arvoisia paikkoja, jos tulee mieleen! :D
Virkeää tiistai-aamua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti