torstai 10. lokakuuta 2013

Messuturinoita Seinäjoelta

Jos nyt vielä kerran juttua tämän vuotisista käsityömessuista Seinäjoella ;). Muutaman päivän se otti, että innostuin käymään messut vielä läpi näin kirjoitellen. Viikonloppu oli kokonaisuudessaan hirmu kiva ja kaikki meni hyvin. Mitään vastoinkäymisiä ei osunut meidän kohdalle, siitä olen hyvin kiitollinen! Olen nyt pari viime päivää lueskellut Suomen Käsityöyrittäjien sivuilta keskusteluja Seinäjoen messuista, ja valitettavasti ihan kaikille viikonloppu ei ollut positiivinen ja hyvä kokemus. Harmi heidän puolestaan, mutta aina ei mene niin hyvin. Minulla itsellä oli vähän huonompi myynti kuin vuosi sitten, mutta se ei haitannut. Olen kuitenkin hyvin tyytyväinen ja oli hauska tavata muutamia jo vähän tutuksi tulleita myyjiä ja paljon uusia, ihania asiakkaita!

Ihanaa oli myös palata kotiin täynnä intoa ja uutta puhtia. Heti maanantai-aamuna ajatukset kääntyi jo seuraaviin messuihin, ja oli pakko päästä samantien tekemään uusia tuotteita. Kun mietin tulevia tapahtumia, aivot on raksuttaneet niin hullun lailla myös messuosaston somistamisen suhteen, etten ole meinannut saada nukutuksi! Mielessä pyörii niin paljon ideoita, että ehkä sen takia ei innostanut katsella taaksepäin ja kirjoitella Seinäjoen messuista. Näen itse vain ne kehitystä kaipaavat osat.


Harmittelen, kun valokuvia messuilta tuli todella vähän. En kerennyt itse paljoa kiertelemään, joten en myöskään valokuvannut messuja noin yleisesti. Siellä oli kuitenkin muutamia ihania kojuja, joita olisin oikein mielellään esitellyt teille. Ja oman osaston kuvaaminen on ihan kamalan kriittistä hommaa! Mistä tahansa suunnasta yrittää kuvata, aina taustalle tulee jotain ylimääräistä rojukasaa, esimerkiksi naapurimyyjän pöydän takana olevat pahvilaatikot :). 

Seuraavaan tapahtumaan aion tehdä itselleni jonkinlaisen kunnon kyltin. Tuo itse tulostettu ja kontaktimuovilla päällystetty "kyltti" on aika kamala läheltä katsottuna. Ja koska tällaisiin myyntipaikan somistusjuttuihin ei saisi mennä paljon yhtään rahaa, en raaski teettää kylttiä missään oikeassa firmassa. Luulen, että pärjään hyvin itsetehdyllä. Siihen tarvitsen Pimpula-kirppikseltä vanhat ikkunanpokat, joten niitä pitäisi päästä kattelemaan piakkoin. Myös taustakangas-asia pitäisi pystyä ratkaisemaan pienellä budjetilla, joten ideointi sen suhteen on käynnissä.


Tätä matkalaukkua päätin tuunata messuja edeltävänä iltana. Joskus hyvät ideat tulee ihan viime tipassa ja siitä huolimatta ne pitää päästä heti toteuttamaan! Yleensä mulla onkin aina jokin viime hetken projekti, jonka haluan välttämättä saada myyntitapahtumaan mukaan. Tuossa matkalaukussa oli rikkinäinen, nahkasta valmistettu kahva, jonka korvasin tällä puuhelmistä tehdyllä koristekahvalla. Vuorasin laukkua vielä ihanalla raitakankaalla, joten siihen tuli iloista väriä likaisen ja kulahtaneen sisustan tilalle. Tällaisia pieniä juttuja on kiva keksiä, kun ne pystyy itse toteuttamaan nopeasti ja halvalla. Nämä pienet parannukset johtaa toivon mukaan siihen, että olen taas seuraavassa tapahtumassa vähän enemmän tyytyväinen omaan osastooni :)

Messujen myyntitykki oli muuten pöllöriipukset. Ne näyttää edelleen olevan todella suosittuja, kiva juttu! Onhan se ihanaa seurata ihmisten reaktioita, kun he bongaavat oman pöllön lempiväreillään :) Olin iloissani myös siitä, että uusin myyntituote eli pehmoinen maatuska sai paljon ihastelevaa huomiota ja muutama löysi myös uuden kodin ♥.

Kiitos kaikille messuasiakkaille ja katselijoille! Oli ihanaa saada positiivista palautetta tuotteista ja myyntiosastosta. Ihmiset olivat hyväntuulisia, niinpä meilläkin jaksoi hymy pysyä kasvoilla pöydän toisella puolella. Iso kiitos kuuluu myös mun parhaalle messukaverille, miehelleni ♥. Tästä on kiva jatkaa seuraavaan tapahtumaan hyvin mielin! :)

11 kommenttia:

 1. Me oltiin sunnuntaina myymässä Rytmikorjaamossa ja oli kyllä myynnillisesti iso pettymys. Paikka ja puitteet olivat kivat ja hyvä valikoima myyjiä, mutta ilmeisesti juuri noiden messujen takia kävijämäärä jäi alhaiseksi. Ei muuta kuin katse kohti joulumyyjäisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi! Sunnuntai oli kyllä noilla messuillakin kaikista hiljaisin päivä niin kävijämäärän kuin myynninkin kannalta. Ihmisten rahat tais olla siinä vaiheessa jo loppu :) Joulumyyjäisiä odotellessa täälläkin, ne on kaikista kivoimpia!

   Poista
  2. Myytkö netissä maatuskoja? Haluaisin kyllä ehdottomasti kotiuttaa moisen!! :)

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  4. Tällä hetkellä niitä ei oikein ole missään netissä myynnissä. Maatuskoja tulee kyllä toivottavasti piakkoin mun omaan nettikauppaan, kunhan saan sen ihan julkaisuvalmiiksi. Sitä ennen voit tilata multa suoraan vaikka sähköpostilla (handmadebyheini@hotmail.com) ja voin laittaa sulle lisätietoja ja kuvia. Tai sitten jos olet tulossa johonkin näistä tapahtumista: http://byheini.blogspot.fi/2013/07/messukuumetta.html

   Tuli asiavirhe aiempaan kommenttiin, joten siksi poistin sen :)

   Poista
 2. Ihanan pirteitä kuvia ja tuotteita! Maatuskapehmot ovat tosi suloisia :)

  VastaaPoista
 3. On kyllä herkullisen näköinen osasto. Ihania tulevia suunnitteluja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Hammi! :) Suunnittelu ja ideointi voi parhaimmillaan olla todella kivaa puuhaa, kun se vain luistaa :)

   Poista
 4. Sun osasto on kyllä tosi upea ja huomaa, että satsat siihen ja kiinnität huomiota pieniinkin yksityiskohtiin. Olisi joskus kiva päästä ihan livenä näkemään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana! ♥ Mukavaa, että muutkin tykkää :) Ja toivottavasti pääset joskus johonkin tapahtumaan, se olisi kivaa!

   Poista