tiistai 22. lokakuuta 2013

Puusohvarakkautta

Minä rakastan vanhoja, puisia talonpoikaissohvia ♥. Siinä on semmonen kaluste, mikä on ollut jo monia vuosia ostoslistalla, kunhan vaan sopivan kaunis yksilö löytyisi sopivaan hintaan. Monta ihanaa sohvaa on mennyt sivu suun, mutta vihdoin löytyi meillekin oma! Bongasin meidän sohvan jo kevättalvella muistaakseni Facebookista Vanhojen huonekalujen entisöinti, myynti ja sisustus -ryhmästä. Haimme sohvan kotiin ja se on odottanut aitassa, että keksin sille paikan ja saan maalattua sohvan.


Nyt meillä on viimein sopiva paikka sohvalle, kun tupaan tuli lisää tilaa pakastinkaapin lähdettyä (kirjoittelin siitä täällä). Sohva on sen verran vanhaa mallia, että siihen ei kuulu istuinkantta. Halusin ehdottomasti sellaisen kannen, niin sohvalla on parempi istua, ja saan lisäksi kannen alle paljon lisää säilytystilaa. Joku aika sitten otin yhteyttä Haapajärven työkeskukseen ja kysyin, että kerkeäisivätkö he nikkaroida kannen sohvalle. Veimme sohvan työkeskukseen ja saimme sen parissa viikossa takaisin. Istuinkansi on tukeva ja hyvin toimiva! Kun sen avaa laittaakseen tai ottaakseen jotain laatikosta, kansi ei luiskahda pois paikoiltaan.


Seuraavana sohva meni maalaukseen. Kamalan reipas mieheni maalasi sohvan iltapuhteena harrastehuoneessa, joka meillä sijaitsee tuossa vanhassa navettarakennuksessa. Kolme maalikerrosta riitti, että pinnasta tuli tasaisen peittävä. Sohva on ollut nyt jo useita viikkoja sisällä omalla paikallaan, ja tykkään siitä kovasti ♥. Vieläkin vähän oudoksun, kun meillä on nyt niin paljon valkoista täällä. Mun huonekalumaku on ollut aina kaikkea muuta kuin valkoinen. Siksipä tuntuu, että tuo sohvakin kaipaa vielä jotain.

Juuri tässä kirjoitellessa tulin ajatelleeksi, että oishan tuon istumakannen voinu maalata jollain toisella värillä. No onneksi se on muutettavissa milloin vain. Tuo sohva ois valkoisenaan aivan upea jotain tosi värikästä tapettia vasten, nyt se jotenkin hukkuu kaikkeen valkoisuuteen. Siitä asti kun sohva ostettiin, oon haaveillut että siihen ois kiva saada Elenan taitavaa karjalaista koristemaalausta. Täytyy mietiskellä, jos ois mahdollista toteuttaa sellainen tilaustyö.


Uusi sohva tarttee tietysti uusia tyynyjä, joten ompelin muutamia päällisiä. Mulla oli pakkomielle saada musta-valkoisia vinoraidallisia tyynyjä, mutta sellaista kangasta ei äkkiseltään löytynyt. Nämä raitatyynyt on leikattu vinoon langansuuntaan, joten sain kuin sainkin haaveilemani tyynyt. Molemmat raitakankaat on Ikeasta, ja tykkään kun ne on niin jämäkkää ja paksua puuvillaa. Ja koska olen nyt villiintynyt viininpunaisen ja tummanpunaisen sävyistä, ompelin myös vasemmanpuoleisen, pilkullisen tyynynpäällisen.


Sohvasta muuten piti lyhentää jalkoja kahteen kertaan, yhteensä noin 10-11cm. Se on vieläkin pari senttiä korkeampi, kuin tavallisen tuolin istuinkorkeus on. Miettikääpä siihen vielä kymmenen senttiä lisää ja kuinka vaikea siihen oli istahtaa. Jalat ei ylttänyt sitten millään lattiaan. Nyt sohvalle on paljon mukavempi istahtaa, ja kaiken lisäksi se ei peitä takana olevaa ikkunaa enää niin paljoa. Sohva muuten valtasi joulukuusen paikan, joten siinä onkin seuraava pulma, mihin asetan kuusen! :D

Nautiskelkaa ensilumista ja syyslomaviikosta, minun viikko vierähtää valmistautuen viikonlopun kädentaitomessuihin. Kuulemisiin! ♥

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, minäkin tykkään! Minusta se on kaunein puusohva mitä oon ikinä nähnyt, ja se johtuu varmasti siitä että se on meidän oma :) Siihen on kerennyt tykästyä jo niin kovasti, että tunnearvo alkaa olla korkealla. Hyvää kannatti odottaa!

   Poista
 2. Kaunis sohva, mutta minustakin se kaipaisi jotain väriä. Varmaan keksit siihen jotain kivaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sohva saa varmaan vielä tämän loppuvuoden aikana koristemaalattuja ruusuja ja kukkasia tuohon selkänojan yläosan koristelistaan. Pistin eilen tuumasta toimeen ja annoin Elenalle tällaisen asiakastyön.

   Poista
 3. Onpa kaunis. Itsekin tykkään kovasti väreistä eikä kotoa montaa valkoista huonekalua löydy, mutta minusta tuo sohva näyttää sievältä juuri valkoisena. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! :) Kyllä se on juuri hyvä valkoisena, niin voin sitten yhdistellä siihen kaikenvärisiä tekstiilejä. Nyt joulua kohti mentäessä innostun eniten punaisista ja viininpunaisista tyynyistä, mutta varmaan heti joulun jälkeen haluan vaihtaa väriä ja ommella vähän keväisempiä tyynyjä. Kivaa!

   Poista
 4. Kaunis sohva, eikä kaipaa yhtään väriä. Sopii kauniisti huoneeseen muiden värikkäiden joukkoon. Jos väriä kaipaat tee joku ohut istuin pehmuste kannen päälle värillisestä kankaasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rinna! Valkoiset huonekalut on vasta vähän aikaa sitten alkanu viehättämään mua. Oon kyllä hyvin tyytyväinen tuohon sohvaan juuri tuollaisenaan, mutta silti se tuntuu välillä liian huomaamattomalle :) Asia varmasti unohtuu pian, ja onneksi sohvaa voi piristää vaihtelemalla tyynyjä ja niiden värejä. Tuo permustejuttu on myös hyvä idea, kiitos! Olin ajatellut myös, että voisin pitää jotain pientä räsymattoa tuossa istuinkannen päällä. Mulla on aika monta sellaista pienenpientä mattoa, joita saa esim. Tiimarista.

   Poista
 5. Ihana sohva, sopii täydellisesti tuohon tilaan <3 Ihana kuva muutenkin ja osti silmään tuo ruokailupöytä :) Mistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tuo ruokapöytä on kyllä tosi mieluinen ollut meille. Me ostettiin se Oulun Kruunukalusteesta, se oli tilaustuote, joten saa varmasti tilattua muihinkin kaupunkeihin ja muihin kalustefirmoihin. Pöydän valmistaja on Rowico ja pöydän nimi Inez.
   http://www.rowico.se/asp/inez.asp

   Poista