perjantai 1. marraskuuta 2013

Kurkistus vintille

Sain mukavan haasteen Susannan Työhuoneen Susannalta, jossa pitäisi kuvata kotia tai jotain muuta blogin aihetta sellaisesta kuvakulmasta, mistä sitä ei ole ennen nähty. Jätin asian hautumaan mieleeni ja vaikka keksinkin melko pian, mitä haluan kuvata, tämä juttu tulee silti puolitoista kuukautta myöhässä, ups!

En ole ennen esitellyt teille, mitä meidän yläkerrasta löytyy. Ei siinä paljoa esittelemistä ole, se on pelkkää kylmää tilaa, mutta nyt sain hyvän mahdollisuuden napsia sieltä pari kuvaa. Siellä on ihan oma tunnelmansa, josta tykkään paljon.


Kuistilta menee tällaiset tikkaat ylös, ja tottakai näiden tilalle täytyy saada kunnon portaat jos ja kun otamme yläkertaa asuinkäyttöön. Siinä onkin sellainen projekti, joka siintää vielä jossain todella kaukana tulevaisuudessa... Ihanaa kuitenkin tietää, että vintiltä löytyy paljon potentiaalista tilaa, jos sille tulee tarvetta.


Talomme on rakennettu vuonna 1930, ja vuosiluku onkin kirjoitettu seinään maalilla. Tuo vanha naulakko on minusta ihana, vaikka onkin hieman kärsineen näköinen. Näen siinä kuitenkin mahdollisuuksia vaikka miten hienoon tuunakseen. Naulakko saa nyt jäädä vielä tuohon odottamaan uutta käyttöä.


Talon toiseen päätyyn, työhuoneeni yläpuolelle on rakennettu kesähuone. Siellä on kaikki ihan vinksin vonksin, ja huomaa ettei se ole ollut tosi pitkään aikaan käytössä. Huoneen lattia on huomattavasti alaspäin kallellaan talon päätyyn päin mentäessä. Talon kivijalka on ajan kanssa vähän painunut tuosta päästä taloa, mutta onneksi sitä ei huomaa alakerran työhuoneessa. Siellä lattia on suht suorassa.

Nuohooja katsoi tänä syksynä tuota pönttöuunia, ja sanoi että se on hyvässä kunnossa ja toimiva. Hän sanoi, että sitä ei kannata missään nimessä hävittää, mutta eihän me pönttöuunien rakastajina oltais niin tehtykään! Uunista saisi kamalan sievän, kun kunnostaisi maalipinnan.


Talon toisessa päädyssä taas, eli alakerrassa olevan tuvan päällä, on iso, avoin tila. Lämmöneristeenä olevat purut lattialla on varmasti melko vanhoja, ja kaipaisi vaihtamista. Vanha pärekatto näkyy sisällepäin. Sen päällä on peltikatto, joka näkyy sitten ulkoa. Nuo hirsiseinät on niin rakkauspakkaus-juttu ♥. Nautin, kun ne näkee tuolla vintillä, sillä alakerrassa en oo saanut haaveilemaani paljasta hirsipintaa esiin. Ainakaan vielä!


Tässä vielä pari yksityiskohtaa, eli "kesähuoneen" molemmin puolin on tällaiset ovelliset, kapeat komerot. Oikeanpuoleinen kuva on kuistin päältä, ja vuosiluvusta 1954 voisi päätellä, että kuisti on rakennettu myöhemmin, kuin itse talo. Tästä ei oo mitään varmaa tietoa, mutta näin voisi ainakin luulla. Siinäpä oli kurkistus meidän vintille! Ei näkyny kotitonttuja, mutta ne taitaakin vähän ujostella ihmisiä.


Tämä haaste on alunperin lähtöisin Kotila-blogista, jonne voi käydä linkittämässä oman version tästä Uusi kuvakulma-haasteesta. Lueskelinkin siellä muiden juttuja, ja mukavan erilaisia postauksia löytyi. Itse en taida haastaa ketään tiettyä, mutta samalla haastaa kaikki halukkaat! Jos innostuit tästä, niin anna palaa :) Tästä saa mukavaa jutunaihetta blogiin, jos sulla on menneillään samanlainen hiljainen kausi kuin mulla. Kiirettä pitää moneen suuntaan, mutta mukavalla tavalla. Ja uusia lukijoitakin on putkahtanut monta, ihanaa! Oikein lämpimästi tervetuloa teille! ♥

Rentouttavaa viikonloppua kaikille, tunnelmoikaa kynttilöiden parissa ja viettäkää kiireettömiä hetkiä rakkaiden parissa. Minä lähen kohta hakemaan 8-vuotiaan pikkusiskoni meille viikonlopun viettoon. Siinä vasta paras kaveri, ikäerolla ei oo mitään merkitystä kun me päästään yhdessä touhuamaan! ♥

13 kommenttia:

 1. Teillä on kyllä niin ihana koti. Juuri tuollainen vanha, jota yläkerrassa on, viehättää minua. Sinun sisustustyylisi on muutenkin ihanan värikäs ja persoonallinen. :) Kiitos kun pääsee tällaisia koteja seuraamaan. Essi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Essi! Minuakin viehättää tuo vanha, alkuperäinen tyyli, enkä halua peittää sitä tuolla ylhäällä, vaan enemmänkin korostaa. Jos joskus vallataan yläkerta asumiseen, niin siitä tulee ihanan vanhanaikainen pakopaikka.

   Poista
 2. Vautsi, ihanaa! Tunnelmallista vanhoine naulakkoineen ja leipälapioineen (?). Olisipa meidänkin talossa säästetty pönttöuunit...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se leipälapio :) Löytö tuolta vintiltä. Jospa teidän seuraavassa talossa, siis kartanossa, ois sitten upeita uuneja!

   Poista
 3. Teilläkin on hieno vintti, mutta miten se VOI olla npin tyhjä? Olen kade. Meidän vastaava on täynnä roinaa. Ai, miten olenkaan kyllästynyt tavaran hamstraamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Sille löytyy ihan selityskin :) Me just kesällä siivottiin sieltä ihan kaikki edellisten asukkaiden jättämä roska ja roju. Kaikenlaista oli hekin sinne vaan tuupanneet pois silmistä. Nyt on kiva, kun siellä ei oo muiden tavaraa!

   Poista
 4. Ihana (ja tosi siisti!) vintti ja potentiaalia on vaikka mihin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se paljon kivempaa, kun siellä ei oo enää mitään ylimääräistä rojua. Eipähän oon kauheeta raivausurakkaa edessä, jos haluaa alkaa rakentamaan.

   Poista
 5. Upea vintti teillä!! Siitähän saa vaikka mitä, niinkuin mekin tehtiin meidän vinttiin paljon lisätilaa.

  Kiva kun jätit mulle linkin blogiini! Iloista joulunodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kurkistin taas blogiisi, ja siellä olikin niin kauniita kuvia teidän vintistä! Aivan ihana. Heti teki mieli alkaa suunnittelemaan omaa. Oikein ihanaa joulunodotusta sinullekin :)

   Poista
 6. Ihana! Meillä on samanlaiset sivukkaat yläkerrassa molemmilla puolilla. Toisesta puolesta muokkailtiin vaaatehuone ja toinen on vielä ihan alkuperäisessä kunnossaan, päreet ja lahjapaperia katossa ja täynnä tavaraa.. :D

  VastaaPoista