perjantai 29. marraskuuta 2013

Matonvirkkaushommia!


Mattoahan sitä piti rueta virkkaamaan, vaikka viime viikot on olleet muutenkin jo kiireisiä! Yleensä en anna periksi, kun saan jonkun tällaisen päähänpiston, vaan se pitää saada heti toteuttaa. Oli ihanaa virkata pitkästä aikaa, varsinkin kun työ on tällainen, joka etenee nopeasti. Muutamana yönä tuli valvottua melkoisen pitkään elokuvia katsellen ja virkaten, kun en malttanut lopettaa. Vielä vähän, vielä vähän... :)


Ohjeeksi valitsin Kauhavan Kangas-aitan nettisivuilta löytyvän Asteri-maton. Kuteen ostin Kärkkäiseltä Ylivieskasta. Kolme kiloa ei riittänytkään minulle, vaikka ohjeessa sanotaan menekiksi vähemmän. Minun piti käydä ostamassa vielä yksi vyyhti, mutta sitten siinä kävikin niin, että se ei ollut enää samaa erää ja kuteessa oli pieni sävyero. Päätin sitten soveltaa alkuperäistä ohjetta ja jättää joitain kierroksia pois. Virkkasin mattoon erilaisen reunuksen, kuin ohjeessa oli. Sain juuri ja juuri sen kolme kiloa riittämään, ja matto on nyt yhtenäisen värinen. Tykkään! ♥

Nyt minulla on yksi ylimääräinen kilo kudetta, joten voisin tehdä siitä jotain muuta kivaa. En ole koskaan virkannut esimerkiksi sellaisia sisustuskoreja, joita näkee paljon joka paikassa. Sellaisia olisi varmaan mukava ja nopea tehdä. Tämä kude oli muuten ontelokudetta, jollaista en olekaan aiemmin käyttänyt. Aiemmin virkkaamani makuuhuoneen matto on trikookuteesta. Molemmissa on hyvät ja huonot puolet, trikookude pölisee ja on epätasaisen paksuista, mutta ontelokude on aika jäykkää työstettäväksi. Sormet oli välillä koetuksella.


Meille on näköjään tulossa punaisen ja pinkin eri sävyjen valtaama joulu! Ihanaa! Meillä onkin jo kovasti joulun tunnelmaa ja tuoksuja ollut havaittavissa. Joinakin vuosina tähän aikaan mulla on ollut kuusikin jo koristeltuna, mutta nyt on kummasti tämä marraskuu hujahtanut liian lujaa ohi ja jouluvalmistelut on ihan puolitiessään... Haluan nauttia joulun odotuksesta ja siitä kaikesta ihanasta tunnelmasta mahdollisimman hyvissä ajoin ennen joulua, sillä se odotus ja fiilistely on parasta ♥.

Minä muuten taas kirjoittelen blogiin, kun pitäisi tehdä lähtöä reissuun! :) Tänä viikonloppuna menen Jyväskylään ja osallistun Paviljongissa järjestettäville Jyväskylän joulumarkkinoille. Lähden jo tänään ja laitan myyntipaikan valmiiksi, ja varsinaiset myyjäispäivät ovat lauantai ja sunnuntai. Tämä on nyt kolmas viikonloppu putkeen reissussa, mutta sen jälkeen hellittää. Päätinkin, että ensi viikolla pyhitän itselleni pari vapaapäivää, jolloin saan tehdä jouluvalmisteluja, koristeita ja lahjoja. Ja olla vaan :) Mattoprojekti on onneksi valmis, niin saan nauttia valmiistakin kädenjäljestä välillä.

Hei ihanaa viikonloppua, ja tulkaa käymään joulumarkkinoilla Paviljongissa, jos asutte Jyväskylän lähellä! Sinne on ilmainen sisäänpääsykin ja varmasti tarjolla monenlaista hyvää joululahjaideaa. Oi, sataisipa viikonloppuna paljon lunta ♥.

6 kommenttia:

 1. Kaunis matto, niiden virkkaaminen on kyllä koukuttavaa.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana! Pinkki on kivan pirteä väri mattoon ja tykkään tuosta soveltamastasi reunasta ehkä enemmänkin kuin ohjeen alkuperäisestä.
  Ja kyllä maton virkkaaminen onkin koukuttavaa. Itse en meinannut tässä jokin aika sitten malttaa laskea koukkua ollenkaan kädestä ennen kuin kaksi kiloa kudetta oli muuttunut matoksi. : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä se vaan on todella mukavaa puuhaa :) Ihanaa, kun saa niin nopeasti valmista kädenjälkeä, eikä tarvitse viikkotolkulla näprätä. Minäkin tykkään tuosta reunasta, siitä tuli onneksi hyvä, kun omasta päästä sovelsin noita silmukkamääriä.

   Poista
 3. Wau, miten upean ja ison maton oletkaan saanut aikaiseksi! Virkkaaminen on kyllä koukuttavaa hommaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana! Siitä tuli kyllä mukava iso. Ohjeen mukaan matosta olisi pitänyt tulla halkaisijaltaan 110cm, mutta minun matostani tuli paljon isompi, ja jätin vieläpä monta kierrosta välistä, kun oikean värinen kude loppui kesken. Mutta hyvä niin, tuo on ihanan iso :) Käytin varmaankin paksumpaa kudetta ja virkkuukoukkua, eikä virkkauskäsialani ole muutenkaan kauhean tiukkaa, joten sekin auttoi siihen, että matosta tuli iso.

   Poista