keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Hieman erilainen joulu


Meillä oli päällisin puolin oikein täydellinen joulu; kaunis, tunnelmallinen, rauhallinen... Kuusi oli mielettömän ihana, juuri toiveiden mukainen. Kaikki rakkaat lempijoulukoristeet löysi omat paikkansa, kun valmistauduimme viettämään ekaa joulua Haukkuojalla. Koti oli siisti, jääkaappi pullollaan hyviä ruokia isoa porukkaa varten, herkut ja leipomustarvikkeet odottivat iloisia tekijöitä ja melkein kaikki lahjatkin kerkesi valmistua ajoissa, kunnes minuun iski tympeä sairaus.


Muutamaa päivää ennen jouluaattoa tulin kovaan kuumeeseen, joka ei tuntunut hellittävän millään. Parissa päivässä selvisi, että sen kaverina tuli myös erittäin ilkeä oksennustauti, joka oli niin raju että vietin jouluaattoiltani ja seuraavan yön vuodepotilaana sairaalassa tippa kädessä. Ei ihan sitä, mitä olin tältä joululta toivonut! En ole vielä kertaakaan kolmekymmentävuotisen elämäni aikana ollut joulua pois kotoa, joten se todellakin kirpaisi. Onneksi sain aivan ihania viestejä, valokuvia ja ääniviestejä rakkailta sisaruksilta jouluaattoiltani iloksi sairaalaan ♥.


Meillä oli tarkoitus juhlistaa ensimmäistä joulua tässä unelmien kodissa yhdessä perheen kesken, eli olimme sopineet, että keräännymme läheisimpien perheenjäsenten kanssa meille syömään ja viettämään aattoa. Se täytyi tietysti perua, ja lopulta kävi niin, etten nähnyt koko joulunpyhien aikaan rakkaita sisaruksiani ollenkaan, mikä harmitti meitä kaikkia. Joulu ei varmaan tuntunut kenestäkään ihan samalta, kun ei oltu kaikki koolla. Vietimme joulunpyhät Jasson kanssa ihan vaan kahdestaan, hyvin rauhallisissa ja levollisissa merkeissä. Nyt olen ainakin koko syksyn edestä levännyt, nukkunut, makoillut ja ollut.


Toissapäivänä oli ensimmäinen täysin kuumeeton päivä, ja olo alkaa muutenkin olla jo normaali. Kymmenen päivää sitä kuumetta kaikkiaan kesti, huhhuh. En oo koskaan ollut moisessa taudissa! Nyt on mukavaa, kun ruokahalu alkaa olla taas palannut, mutta silti harmittelen niitä ihania jouluruokia, jotka jäi tänä vuonna kokonaan välistä. Ei kinkkua, lohta, maksalaatikkoa, sanoinko jo kinkkua... suklaa ei ole maistunut, piparit ja tortut ei edes koskaan valmistuneet.


Joulua on ihanaa etukäteen odottaa kuukausikaupalla, ja se huipentuu aina siihen mukavaan yhdessäoloon. Jos olisin yksinäinen ihminen, jolla ei olisi perhettä tai välit perheeseen ei ois kunnossa, niin tuskinpa minusta olis koskaan tullut näin jouluhöperöä. Kyllä sen nyt viimeistään tajusi, että joulu ei tunnu miltään jos sitä ei saa jakaa rakkaimpien kanssa. Kuusi, kynttilät, koristeet, kranssit, kukat... millään niillä ei ole merkitystä jos jää siitä ihanasta yhdessäolon riemusta paitsi. Minä niin toivon, että mahollisuudet sairastua juuri jouluna on niin pienet, että ne ei enää osu mun kohdalle uudelleen.


Toisaalta teki hyvää, kun joutui yllättäen sellaiseen tilanteeseen, että tuli tietokoneen ääressä istumiseen pitkä tauko. Sitä en kaivannut yhtään! Voi kunpa vois palata arkeen niin, että oppisi pärjäämään vähemmällä, ei kai niitä sähköposteja ja viestejä tartte kovin montaa kertaa päivässä tarkistaa..? Mutta samalla tuli vähän liian pitkä tauko kaikesta muustakin, kun nyt tuntuu niin vaikealta innostua mistään. Jotenkin nämä pyhät vaan jatkuu ja jatkuu enkä oikein tiiä mistä taas työnteon aloittais. Ihan ensimmäiseksi voisi siivota joulun pois silmistä, ja aloittaa sitten puhtaalta pöydältä uuden vuoden.


Haluan lähettää isot kiitokset kaikille lukijoille, teitä on tullut vuoden aikana todella mukavasti lisää! Toivottavasti uusi vuosi tuo mukanaan kaikeanlaista hyvää ja positiivista jokaisen blogiystäväni elämään ♥. Ei silti odoteta mitään lottovoittoja ja maailmanympärysmatkoja ja prinssejä valkoisen ratsun selässä, vaan nautitaan kaikista arjen pienistä iloista joka päivä. Perheestä, ystävistä, terveydestä, kodista, työstä. Muistakaa laittaa asiat tärkeysjärjestykseen, huolehtia itsestänne muttei kuitenkaan liikaa omaan napaan tuijotellen, vaan antaa aikaa myös läheisille. Se yhessä oleminen ja tekeminen on kuitenkin sitä parasta antia, mitä ei voi rahassa mitata. Nämä on sellaisia asioita, joista mun pitää itseäni muistuttaa, ja koitan tehdä niiden suhteen jonkinmuotoisen parannuksen uuden vuoden kunniaksi. Onnellista uutta vuotta kaikille! ♥
17 kommenttia:

 1. Voi miten kurja juttu! Kertakaikkiaan... hankala keksiä mitään positiivistä, paitsi sen, että varmasti tuollaisen jälkeen arvostaa terveyttä hurjasti enemmän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta :) Nyt on olo kuin uudestisyntyneellä, kun on taas voimat palautuneet! Ja näin uuden vuoden alussa on muutenkin helppoa innostua aloittamaan terveellisempää elämää.

   Poista
 2. Voi harmi, että sun joulu meni noin. Itse en ole ikinä jouluna sairastellut enkä vois kuvitellakaan kuinka tylsää ois olla vieläpä sairaalassa. Toivottavasti sun uusi vuosi alkaa mukavammissa merkeissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni, uskoisin näin :) Eiköhän sairastelut ollu siinä vähäksi aikaa, joten nyt vain reippaasti kevättä kohti!

   Poista
 3. Voi miten ikävää. Onneksi kaikki on hyvin ja joulujahan tulee joka vuosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi joulu on sellainen herkku, joka tulee uudelleen joka vuosi :) Vuoden päästä tälle jo naureskellaan!

   Poista
 4. Voi ei Heini, näin joulun (ja toki kesänkin) lapsena voin vaan kuvitella, miten surkea lässähdys tuo sairastuminen oli kaikkien joululle. Muillakin sitten huoli ja murhe sinusta, että mikä se ihme tauti onkaan, ja tylsyys siitä, että kovat odotukset meni pieleen. Voi kurjuus. Itse tosin olen viettänyt monta joulua sairaalassa, tosin avaimet taskussa ja nimikortti rinnassa. Tämä ja viime joulu ovat olleet aikuisiälläni ensimmäiset, jotka olen saanut viettää täysin perheeni kanssa, olematta töissä. Ja sillä minäkin tiedän, mikä joulussa on parasta - rakkaimmat ihmiset, onni ja ilo heidän kasvoillaan, sekä ne monet joulun herkkupöydät :)

  Mutta niin, hyvä että olet nyt tervehtymässä. Hyvää, kaunista, iloista ja onnellista tätä vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Haltiakummi! Minä aina ihailen ja toisaalta taas surkuttelen hoitoalan ihmisten puolesta, jotka joutuvat yleensä olemaan joulun töissä. Joidenkin on vaan uhrauduttava töihin. Minulla oli ainakin ihan supermukavia hoitajia jouluna sairaalassa, kiitos heille :) Mutta onneksi oot saanut viettää nyt joulua perheen kanssa! Kaikkea hyvää sinullekin uudelle vuodelle!

   Poista
 5. Voi eikä! Onpa kyllä tosi kurjaa! Teillä on niin nätin näköistäkin ja tunnelmallista. Mutta todellakin hyvä, että olet nyt paremmassa kunnossa. Onneksi joulu on kuitenkin joka vuosi ja tätäkin joulua voi sitten myöhemmin muistella sinä "erilaisena jouluna" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tämä nyt oli tällainen joulu ja ens vuonna tätä muistellaan varmasti naureskellen :) Oon kyllä innoissani nyt uudesta vuodesta, tulevasta keväästä ja kaikenlaisesta mukavasta, mitä on pitkin vuotta tiedossa! Joten onneksi tuo joulu ei sentään ole mikään ainoa kiva asia vuoden aikana, vaan yksi monien muiden joukossa.

   Poista
 6. Moikka Heini
  Kyllä se näin on, että vaikka olisi kuinka tunnelmalliset puitteet ympärillä ja jääkaapissa, niin se joulu tulee sieltä sydämestä ja rakkaimmista ihmisistä.
  Samanlaista sukuillallista suunniteltiin meille, mutta äiti olikin kuumeessa, viikon. Ei kinkkukaan maistunut niin hyvältä, kun väkeä oli vähän. Mutta äidille navettaan lypsylle käyminen olikin se paljon tärkeämpi juttu.

  Kiitos niistä pöllöistä, oma sisäinen kellokin tuntuu käyvän vähän myöhäistä aikaa, kun nyt vasta uuden vuoden jälkeen ihania lahjoja tilaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Voi kurja, teilläkin meni joulu vähän suunnitelmista poiketen :( Onneksi sitä voi keksiä kaikenlaisia muitakin kivoja hetkiä, jolloin vois olla perheen kesken ja vaikka syödä hyvin. Ja ole hyvä vaan, eihän se haittaa vaikka lahjookin vähän myöhässä, lahjat on aina yhtä kivoja! :)

   Poista
 7. Voi ei, kuulostaapa kurjalta ja hurjan pitkältä kuumeilulta vielä. Kauniilta kyllä teidän koti näyttää, vaikkei se ehkä lohduta.. Ehkä voitte viettää lähiaikoina toisen "joulun" ja kerääntyä yhteen. Me paistettiin kinkku miehen kanssa vasta joulun jälkeen kun pyhät meni muitten ruokapöydissä. Kirjoitustesi perusteella syksyn tahti on sinulla ollut aikamoinen, ehkä pysähdys tuli sen takia niin totaalisena. Oikein hyvää alkanutta vuotta ja kiitos ihanasta blogista ja töistä joita meidän muiden(kin) iloksi teet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Mari! Onnellista uutta vuotta ja kiitos itsellesi, kun luet blogiani ♥. Se voi olla, että sairaus iski, kun kaikki kiire loppui ja työt tuli tehdyksi. Joka tapauksessa totaalinen lepo tuli tarpeeseen ja sain taas uutta puhtia :) Eilen keräsimme kaikki joulujutut pois ja kannettiin kuusi pihalle. Sekin piristi, kun sai vähän suursiivottua. Kunhan Helsingin pikkusiskot taas töiltään ja opiskeluiltaan kerkeään tulla kotopuoleen, niin otetaan jouluna menetetty yhteinen aika kyllä takaisin :)

   Poista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Kyllä sinä innostut ihan varmasti, kun keksit jonkin loistavan idean käsitöihin liittyen :) Täällä jäädään odottamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos luottamuksesta! :D Olenkin jo palannut uutta intoa täynnä töiden pariin ja myös kaikkea kivaa on tulossa kotiin liittyen, joten nyt on oikein hyvä ja iloinen mieli joka asian suhteen :)

   Poista