maanantai 24. maaliskuuta 2014

Antiikkia, antiikkia

Käykö teille muille ikinä niin, että tuutte vain pikaisesti piipahtaan tietokoneella, lukemassa vaikka muka tärkeät sähköpostit, ja parin tunnin päästä istut vieläkin samassa paikassa? Mulle käy melko usein. Joskus kauan sitten minä tykkäsin surffailla nettivaatekauppojen sivuilla, mutta luojan kiitos kasvoin yli siitä. Nyt jo useamman vuoden ajan nettisurffailun kohteena on ollut ihan muut houkutukset. Löysin korutarvikekauppojen ja nettikangaskauppojen ihmeellisen maailman ja aika pian opin, että ulkomaisista kaupoista löytää niiiiiiin paljon siistempiä juttuja. Elloksen paketit vaihtui Etsyn paketteihin, mutta onneksi tämäkin tilanne on jo rauhoittunut, kun pääsin siitä alkuhuumasta.


Nyt kiinnostavimpia nettisurffailukohteita on kaikki vanhojen huonekalujen ja tavaroiden myyntipaikat. Ei tartte mennä kuin Facebookkiin asti, niin kattelen siellä jo muutamilla sivuilla päivittäin, että onko tullut mitään mielenkiintoista tarjolle. Tänään löysin aika huipun sivuston, jossa on ihan älyttömät määrät vanhoja huonekaluja, ja sen lisäksi myös kaikenlaisia pieniä käyttöesineitä sekä rakennusvaraosia. Sivu on tällainen kuin antiq.fi. Tämä sivu oli ihan kiva löytö, sillä minusta siellä on myös aika edullistakin tavaraa, ja siellä ei oo yhtään mitään uusantiikkisia tyylihuonekaluja, mitä monista antiikkiliikkeistä löytyy.

Kuvat on napattu antiq.fi -sivulta, ja tietysti minua veti puoleensa kaikki värikkäät asiat.

Oon pitkällä aikavälillä keräillyt nettiselaimen kirjanmerkkeihin monenlaisia antiikkikauppoja muistiin. Tarkoituksena on ollut, että aina jos lähtee reissuun, niin katsoisi samalla, että onko siinä lähellä mitään kiinnostavia kohteita. Harmi vaan, kun yleensä ne vähäiset reissut missä käyn, on niin kiireisiä. Minusta ois aivan mahtavaa pystyä toteuttamaan sellainen lomareissu, mielellään kesällä, jossa pääsis kiertämään kiinnostavia kohteita Suomessa. Vanhojen tavaroiden kaupat, isojen kaupunkien parhaat kirppikset, rompepäiviä tai muita mielenkiintoisia tapahtumia, historiallisia kohteita, kuten vanhoja kirkkoja tai jotain talonpoikaismuseoita.

Ainakin näissä paikoissa ois kiva joskus käydä:

- Kavaljeerigalleria - ihan hurjan mielenkiintoiselta vaikuttava paikka!
- Romuritari - nimeää kaikki tuotteet hauskasti! Meidän keinutuoli Swing on Romuritarista ♥
- Fasaani - persoonallista tavaraa, mutta kalliit hinnat Helsingissä (höh)
- Antiikki Makasiini -kirppis - tämä sentään sijaitsee melko lähellä
- Lundagård - ihana, ihana sivusto
- Tattarisuon Antiikki ja Löytötori - vaikuttaa lupaavalta!
- Antiikkitukku - kävimme kerran ja kiva paikka oli
- Antiikkiverstas - tuolla ois ihanaa viettää kesäinen päivä tutkaillen
- Metsänkylän navetta - rakennustarvike- ja varaosapankki

Minulle saa muuten vinkkailla, jos tiiätte jotain huippuja paikkoja, joissa kannattaisi joskus käydä! :)

Selailin aamulla vanhoja aikakausilehtiä, ja vuoden 1959 Kotiliedestä löytyi aiheeseen sopiva artikkeli! :) Skannasin vain kuvat, mutta myös juttu oli hauskaa luettavaa. Tuohon aikaan on kirjoitettu niin huvittavaan sävyyn: "Voimme ostaa myöskin käytettyjä huonekaluja! Käytettyä hylkytavaraa, hyi! Niin, ehkä se sorahtaa korvassa hiukan pahasti. Mutta uskokaa pois - tottumattomuutta se vain on, arvoisa rouva ja neiti."

6 kommenttia:

 1. HIh, sitähän mää täällä just teen ( pitäisi siivota, pitäisi maalata, pitäisi hoitaa sähköposteja….…mutta selailen antiikkisivuja ja etsin meille lisää aarteita, kun on vielä niin monta nurkaa ja seinän kohtaa täyttämättä….jos vaan jotain ihanaa löytäisi :) Romuritariin on suunnitteilla meillä reissu tässä joku viikko…tahtoo päästä siellä oikeesti käymää !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, eikö oo ihanaa! Ikinä ei tiiä, vaikka löytäis jotakin just sopivaa :) Mut kaikista kivointahan se on päästä ihan livenä tutkimaan tuollaisia aarreaittoja.

   Poista
 2. Pari muuta hyvää ja mielenkiintoista paikkaa ovat Ajan-Muisto, http://www.ajan-muisto.fi, sekä Fasetti, http://www.fasetti.fi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä, minä otinkin ne heti ylös ja käyn tutustumassa! :)

   Poista
 3. Terve!

  Nakkasin sinua haasteella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kävin tutustumassa haasteeseen, ja otan sen harkintalistalle :)

   Poista