keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Kesäkukkasia

Mää oon pikkuhiljaa jäänyt koukkuun, nimittäin noihin omalla pihalla kasvaviin vihreisiin juttuihin! En oo ikinä eläissäni ollut kiinnostunut sisä- taikka ulkokasveista, mutta niin se vaan puolitoista vuotta maalla muuttaa ihmistä. Viime kesänä, joka oli meidän ensimmäinen kesä tässä kodissa, en saanut edes ostettua valmiita kukka-amppeleita. Tänä vuonna alkukesästä haettiin kesäkukkia ja jopa vähän itse istuteltiin. Marjapensaat lisääntyi parilla vadelmapensaalla, joista oon hirmu innoissani! Ei niistä kyllä vielä tänä kesänä marjoja saa. Lisäksi istutimme kaksi omenapuuta, jotka oli aluksi ihan onnettomat rimpularisut. Mutta minäpä jäin ihan koukkuun, kun aloin seuraamaan niiden hurjaa kasvua. Oman omenapuun ekat kukinnot oli ihan huippujuttu!

Aion edelleenkin iloita siitä, että tämä piha on niin helppohoitoinen ja juurikaan mitään muuta ei tartte tehä kuin leikata nurmikkoa ja kastella kukkia, jos ei halua. On ollut kyllä kiva huomata itsestä, että mieli alkaa muuttua ja saan pieniä iloja puutarhastakin. Ihana kun ei oo pakko hoitaa työlästä pihaa, vaan saa ihan omasta tahdostaan laittaa jotain kasvamaan, jos huvittaa. Jospa ensi kesänä saisin istutettua niitä haluamiani ruusuja! Kasvihuone on vielä kaukainen asia, siitä on vasta pikkuisen jutusteltu, ja enemmänkin se ois miespuoliskon haave. Kyllähän meille tänne joku oikein sievä kasvihuone ois tervetullut. Vanhoja ikkunoitakin löytyy omasta takaa tuolta piharakennuksista.

Lueskelen aina muiden blogeista suuresti ihaillen kaikkia puutarhajuttuja, kun laitetaan kasvamaan sitä ja tätä, syötävää ja kukkivaa. Ja osataan tunnistaa ihan kamalasti kukkia ja kasveja. Ihailen ja välillä ihmettelen ihmisiä, joilla on se älytön vietti kyykkiä pihalla keväästä syksyyn. Joudun syömään sanani, että ikinä en aio kasvattaa yhtään mitään ja kaikki kasvit vaan tuppaa kuolla. Minusta on hyvin, hyvin, hyvin pienin askelin tulossa viherpeukalonalku, ehkä! Pidätän itelläni oikeuden muuttaa mieltä vielä tässä asiassa ;) Osa näistä kuvista on otettu jo useita viikkoja sitten, mutta nuo pionit on edelleen nupussa. Joka päivä pitää käydä tarkkailemassa, että onko ne yhtään alkaneet aueta. Ei tästä varmaan oo enää paluuta.

2 kommenttia: