torstai 7. elokuuta 2014

Kesälomareissailua


Olen täällä blogissa ainakin kerran haaveillut jonkin sortin roadtripistä, sellaisesta että lähtisi lomailemaan ihan täällä koti-Suomessa ja vierailisi kiinnostavissa kaupungeissa ja kohteissa. Kaikille on varmasti joskus käyny niin, että on matkalla jonnekin, ja ajaa jonkin kiinnostavan kyltin ohi, mutta on kiire, eikä voi poiketa. "Tuollaki ois kiva joskus käyä!" "No sitte ens kerralla!" Silloin sitä haaveilee, että voisipa joskus olla sellaisessa reissussa, ettei ole kiire mihinkään eikä välttämättä edes tiiä mihin on menossa ja voi pysähtyä vaikka jokaisen kiinnostavan paikan kohdalla.


Alkukesästä oli jo tiedossa mihin väliin minun ukkokullan lomaviikot sijoittuu ja päätimme että nyt voisi toteuttaa tätä roadtrip-ideaa. Tulostin puolikkaan Suomen kartan (Oulusta alaspäin) ja aloin merkitsemään siihen kaikkia kivoja kaupunkeja, missä haluaisin käydä. Siitä näytti ihan selvästi tulevan rannikkoreitti. Suunnittelin, että Kokkolasta voisi aloittaa ja siitä alaspäin ajettaessa löytyy aika monta mukavan kuuloista paikkaa ja lopulta reitti ylsi aina Kotkaan asti. Kävin kaikkien kaupunkin kotisivuilla ja tutkin, minkälaisia nähtävyyksiä ja majoituspaikkoja mistäkin löytyy. Todella moni kaupunki Suomessa näyttää heräävän kesällä eloon, ja tarjolla on vaikka mitä ihanan kuuloista tapahtumaa ja kohdetta. On vanhaa pappilaa, ruusupuutarhaa, vanhaa kaupunkia, käsityöläismuseoita, talonpoikaismuseoita, kasvitieteellistä puutarhaa, vanhaa satamaa, majakoita, lapsuudenkotimuseoita, nukke-, tonttu-, koulu- ja rautatiemuseoita, kirpputoreja, antiikki- ja vanhan tavaran liikkeitä... kaikki missä oli mukana sana vanha, kiinnosti minua ja listasin niitä muistilapulle.


Katselin jo valmiiksi majapaikkojakin, että minkälaisia kiinnostavia vaihtoehtoja löytyy hotelleille. Vaihtoehtoja on kyllä todella paljon, ja varmasti näin kesäaikaan vielä enemmän. Jos jostain kaupungista löytyy vanhan kaupungin puoli, sieltä luultavasti löytyy myös aivan ihania majataloja, vierastaloja, bed & breakfast -paikkoja, jotka on rakennettu johonkin tunnelmalliseen vanhaan taloon. Tietysti löytyy hienoja kartanoita, jotka tarjoaa ylellisen näköistä majoitusta, sekä maatilamatkailukohteita, joissa on esimerkiksi upea vanha hirsitalo muutettu majoituspaikaksi ihanassa maalaismiljöössä. Ja miten ihanalta tämä kuulostaa: yöpyä majakassa! Sellaiseen on mahdollisuus useassakin paikassa Suomessa.


Eihän tämä minun suureellinen suunnitelma tietenkään toteutunut kokonaan. Huomasin kyllä jossain vaiheessa, että oisinkohan innostunut vähän liikaa, ja haalinut liian paljon kohteita yhtä reissua varten. Jos oisimme aikoneet käydä tutkimassa jokaista alleviivaamaani kaupunkia, siihen ois tarvinnut huomattavasti enemmän aikaa (ja myös rahaa). Jasso-mieheni lomaili kolme viikkoa, mutta käytti suurimman osan siitä ajasta työskennellen eri hommissa, eli musiikin parissa. Minulla taas oli kaksi kesän tärkeintä myyntitapahtumaa, joten ne vei aikaa ja keskittymistä. Loppujen lopuksi meille jäi nelisen päivää ja kolme yötä aikaa tehdä reissumme, kun piti taas palata kotiin ja lähteä tavarakuorman kanssa myyjättäreksi Pieksämäelle. Ihanaa kuitenkin oli, ja jäipähän paljon nähtävää seuraavallekin reissulle!


Sen verran nyt tästä pienestä reissusta viisastuin, että jos haluaa päästä niihin ihanimpiin majoituskohteisiin yöpymään, niin silloin on pakko suunnitella ja aikatauluttaa reissua ja varailla niitä majoituksia jo etukäteen. Kesällä on aika moni muukin tunkemassa samoihin paikkoihin ja vielä jos sattuu jokin tapahtuma tai festari samaan ajankohtaan, niin silloin on yöpaikat kiven alla. Ah kuinka romanttiselta se kuulostaakin lähtä tien päälle ilman aikataulua ja määränpäätä ja mennä sinne minne tie kuljettaa, mutta jos et ole reissussa asuntovaunun tai telttavarustuksen kanssa, niin majoituspaikkoja kannattaa varata hyvissä ajoin.

Kaikki postauksen kuvat (paitsi se Suomen kartta) ovat kuvia kankaista ja ne on napattu Etsystä!

Aika lailla vaiheeseen tämä meidän ensimmäinen roadtrip jäi, joten odotan jo innolla ensi kesää! Sillon täytyy kyllä varata enemmän aikaa, ettei tartte jo muutaman yön jälkeen kääntyä kotiapäin. Ensi kesänä ois ihanaa raaskia yöpyä muutamassa vähän elämyksellisemmässä paikassa, kuten vaikka majakassa. Oisin varmasti ihan onneni kukkuloilla! Tän kesän parasta antia oli kahenkeskeinen laatuaika oman rakkaan puolison eli parhaan ystävän kanssa lomaillen pari päivää. Ihan ilman kiirettä ja huolen häivää, uusissa kiinnostavissa kaupungeissa, joissa ei yhen yhtäkään tuttua tullut vastaan. Kiitos! ♥

Ja tietysti tulossa myöhemmin vielä reissun ihanimmat kuvat teidän iloksenne!

6 kommenttia:

 1. Just tollasesta matkasta minäkin haaveilen. Osittain se toteutuukin jo tänä vuonna kun elokuun lopussa lähen käymään ekaa kertaa Juthbacka-markkinoilla Uusikaarlepyyssä. Matkan varrella on Pietarsaari ja Kokkola. Jos ens kesänä pääsis sitten alemmas rannikolle. Malttamattona kuviasi ja vinkkejäsi odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vauuu, sä oot menossa sinne! Mekin kovasti harkitaan, riippuu ihan isännän työvuoroista! Kuulin tänä kesänä vasta ensimmäisen kerran niistä markkinoista ja ois kyllä ihan mahtava päästä penkomaan. Toivottavasti natsaa! :) Joka tapauksessa mukavaa markkinareissua sinulle! Pietarsaari on mulle outo paikka, mutta Kokkola on kiva.

   Poista
 2. Matkailu ilman päämäärää on kyl tosi mukavaa, mutta todella aikaa vievää. Odotan innolla kuvia.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ekat kuvat julkaistu, ja kuvien kohteena on Kaskinen ♥. Vielä olisi hyyyviiiiiin paljon kuvia selattavana ja valittavana muista kohteista. Huh!

   Poista
 3. Suomessa tuollainen matka tosiaan vaatii mukanakannettavan kodin. Olin kerran yhsen kaverin kanssa 2 viikkoa moottoripoyörällä Euroopassa ilman päämäärää. Mihintahansa illan tullen saavuttiin, aina löytyi halpa hotelli. Se oli hieno reissu.

  Kiva, että pääsitte kuitenkin vähän rannikkokierrosta tekemään. Seuraavana kesänä sittenjatkatte suunnitelmassa eteenpäin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oi mikä reissu! :) Olitko itsekin moottoripyöräilemässä, vai kyydissä? Kuulostaa hurjan hauskalta!
   Ja eihän sitä passaa ahnehtia, niin jää sitten nähtävää tulevillekin kesille.

   Poista