torstai 14. elokuuta 2014

Kesälomareissu: Kristiinankaupunki

Kaskisissa vietetyn kesälomareissun ensimmäisen yön jälkeen meidän matka jatkui Kristiinankaupunkiin. Oisimme saattaneet ajaa siitä vain ohi, ellei meille olisi ystävällisesti Kaskisissa suositeltu, että kannattaa käydä tutustumassa kauniiseen Kristiinankaupunkiin. Sieltä löytyi mm. vähän vinksin vonksin kallellaan oleva hurmaava puukirkko Ulrika Eleonora. Ihana tummanpunainen punamultamaalipinta, todella upea paanukatto, sisällä kauniit kirkonpenkit koristemaalauksineen... onhan kirkolla ikää jo yli 300 vuotta. Oli mukava yllätys päästä käymään myös sisällä. Näissä vanhoissa kirkoissa on vaan jotain sellaista kunnon vanhan ajan tunnelmaa, josta tykkään. Vaikken muuten kirkossa käy tai kirkkoon kuulukaan, silti ne on hyvin mielenkiintoisia katsella ja ihailla. Sen verran paljon tykkään vanhanaikaisista perinteistä, että jos meidän kaupungista löytyisi näin upea vanha kirkko, ottaisin ehdottomasti perinteeksi käydä joulukirkossa tunnelmoimassa.

Kristiinankaupungista löytyy hyvin säilynyt vanha kaupunki, jossa oli ilo kierrellä. Voin kuvitella, että siellä toimii todella mukava, yhteen hiileen puhaltava yhteisö. Kuulin nyt ensimmäisen kerran tällaisista Cittaslow-kaupungeista, joihin Kristiinankaupunkikin kuuluu. Kuulostaa aika ihanalta sellainen leppoisa, hyvään elämänlaatuun tähtäävä tapa elää, työskennellä ja viettää vapaa-aikaa yhdessä hyvin toimivan yhteisön kanssa. Jos minun pitäisi asua ihan jonkin kaupungin keskustassa, niin ettisin ehdottomasti juuri tän kaltaisen sopivan pienen paikan, sieltä ihanan puutalokodin ja vielä jos saisi kaikki perheenjäsenet ja parhaat ystävät samaan kaupunkiin, niin elämä ois hyvällä mallilla. Kirstiinankaupungissa tuntuu olevan vieläpä todella paljon aivan ihanan kuuloisia tapahtumia, joihin ottaisin enemmän kuin mielellään osaa niin myyjänä kuin kävijänäkin: wanhan ajan toripäivät, kesämarkkinat, kynttelinmarkkinat, mikkelinmarkkinat, perinteiset kyläpäivät, pääsiäistapahtuma, joulunavaus, romantiikkaviikko ja avoimet portit -tapahtuma, jossa puutalokeskusta avautuu yleisölle ja asukkaat esittelevät pihojaan. Oon vahvasti sitä mieltä, että mun pitäisi saada asua jossain paljon vanhemmassa kaupungissa, jossa vuosisadat näkyy rakennuksissa, tunnelmassa ja perinteissä. Ei hitsi, mulle tulee nyt ihan kauhian kova kotipaikkakuntakateus, joten pakko lopettaa tähän! Ihailkaa vielä kuvia, vaikka niitä tuli otettua harmillisen vähän näinkin ihanasta paikasta ♥.

Tämän jälkeen käväistään vielä Raumalla, sitten seuraavassa blogipäivityksessä.

2 kommenttia:

  1. Kaunis on kirkko! Suuntaan kans viimeistää ens kesänä Kristiinankaupunkiin ja Kaskisiinkin ku lähellä ovat! Ihania kuvia kerrassaan. Kaskinen on aika tunnemmallinen pikku paikka. :)

    VastaaPoista
  2. Tuo kirkko oli kyllä hurmaava persoona! Niin paljon historiaa ulkona ja sisällä. Ihanasti myös kallellaan :)

    Kaskinen on niin ihana paikka, siellä on kyllä ihan oma tunnelmansa. Ensi kerralla pitää kyllä mennä yöpymään sinne majakan luokse. Ollaan kerran oltu Kaskisissa päiväseltään, kun siellä oli sellainen Kaskinen Unplugged -musatapahtuma. Silloin siellä oli kivasti ihmisvilinää :) Nyt tämän kesän vierailulla koko kaupunki oli rauhallinen ja autio.

    VastaaPoista