tiistai 26. elokuuta 2014

Kesälomareissu: RaumaTänään on ollut ihan tajuttoman harmaa, kylmä ja sateinen päivä, joten oli ihana sukeltaa näiden aurinkoisten lomakuvien sekaan. Meidän heinäkuinen roadtrip eteni Kaskisen ja Kristiinankaupungin jälkeen Raumalle, jossa en ole koskaan aiemmin käynyt. Rauma on tunnettu upeasta vanhasta kaupungistaan, joten tottakai se on aina kiinnostanut kovasti. Tuolloin oli todella kuuma viikko, aurinko porotteli Raumassakin täysin pilvettömältä taivaalta. Nyt se tuntuu niin kaukaiselta.

Me yövyttiin yksi yö Raumalla, mutta koska tätä roadtrippiä ei oltu suunniteltu yhtään tarkasti, me ei oltu varattu ennakkoon majapaikkaa. Jouduttiin tyytymään ei niin hienoon yhden hengen huoneeseen tylsässä hotellissa, sillä koko kaupunki oli ihan täyteen buukattu. Minä niin kuvittelin meidät johonkin tunnelmalliseen majataloon vanhassa Raumassa, mutta eheiiii... Tästä otettiin opiksemme tulevia reissuja ajatellen.

Vanha Rauma on todellakin ihan mielettömän ihana. Se on melko iso, ja niin hienosti säilytetty puutalokaupunginosa. Siellähän mekin kierreltiin kartta kädessä kunnon turistien tapaan pitkin katuja. Ihania putiikkeja ja paljon ihmisiä. Torilla oli joku kivannäköinen myyntitapahtuma. Pöydät notkui astioita ja vanhoja aarteita. Kävimme myös muutamalla pihakirppiksellä. Tällaisessa puutalokaupungissa, jossa ihmisiä kulkee kesäaikaan jatkuvasti ohi kurkistellen sun pihaan ja ikkunoista sisään, oiskin mukava pitää omaa pihakirppistä ja kutsua ne uteliaat ohikulkijat peremmälle. Jos haluais pitää vapaapäivää kirppistelystä, voisi vetää portin kiinni. No juu, pihakirppiksen pitäminen on kivaa kerran kesässä, mutta eihän sitä voi jaksaa päivästä toiseen!

Raumalla oli myös tosi kivan oloinen camping-alue, kunnon kesäparatiisi meren rannalla. Me käytiin siellä syömässä sellaisessa vanhaan laivaan rakennetussa ravintolassa. Tykkään paljon vanhoista purjelaivoista ja onhan se nyt aina yhtä hauskaa, kun pääsee syömään johonkin kivaan paikkaan! Kävimme Raumalla myös elokuvissa, mikä oli pitkästä aikaa ihan mahtavaa luksushemmottelua itselle.
Kyllä se on välillä niin piristävää päästä viettämään kaupunkipäivää!

6 kommenttia:

 1. Kauniita kesäkuvia! Raumalla poikettiin nopsaan vanhassa kaupungissa, mutta Kristiinankaupungissa ja Kaskisissa meillä oli viikonloppu aikaa tutustua. Oli vaan marraskuu, joten kaikki nuo ihanat kasvit olivat kuolleet jo pihoilla...
  Ja olimme muuten Kaskisissa samassa paikassa yötä! Tunnelmallista syksyä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mikäs sen kivempaa, kuin valokuvata kesällä. Kaikki kukoistaa ja niitä kuvia on ihana katsella sitten talvella :)
   Kaskisissa ei olekaan kovin montaa yöpaikkaa, mutta sitäkin tunnelmallisempia! Sinne on avattu nyt ihan uusi kiva majatalo, B&B Bank. Kuultiin siitä sitten seuraavana päivänä vasta, kun poikettiin ihanassa liikkeessä Butik Wasa Bankissa. Sinne ois kiva mennä seuraavalla kerralla: http://www.visitkaskinen.fi/syo-ja-nuku/item/483-b-b-bank

   Poista
 2. Kauniita kuvia!
  Tosi kiva blogi sulla, liityin lukijaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, ja tervetuloa lukijaksi! Teillä oli myös niin ihanan näköinen koti! Jäin myös lukijaksi sinulle :) Täytyy tutustua paremmin, ainakin tähän asti kaikki kotikuvat näytti niin kauniilta!

   Poista
 3. Kivoja kuvia! Rauma on ihana kesäkaupunki. Olen käynyt siellä aikuisiällä vain kerran työmatkalla. Ehkä ensi kesänä ehtisi käydä ihan kunnolla vapaa-ajalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis VAU mikä blogi sinulla! Kattelin suu auki jo alusta alkaen, ne Alaskan kuvat oli jotain mielettömän hienoa! Jäin heti lukijaksi, ihana katsella kuviasi sellaisista paikoista, missä ei itsellä tulisi ensimmäiseksi mieleen käydä. Oon pysytellyt vain Euroopassa tähän asti :)

   Poista