perjantai 9. tammikuuta 2015

Puusohvasta tuli hieno leidi!

Kylläpä aika rientää! Tässä on vierähtäny jo reippaasti yli vuosi, kun haaveilin blogissa meidän puusohvamme koristemaalauksista. Kun sain sen kerran päähäni, ei asia jättänyt rauhaan. Pyysin jo silloin ystävääni Elenaa hommaan, ja hänhän innostui asiasta heti. Elena piirteli muutamia erilaisia malleja, joista sain sitten valita mieluisat. Asia jäi kuitenkin aika pitkäksi aikaa hautumaan, kun tuntui niin työläältä lähteä viemään sohvaa peräkärryllä toiselle paikkakunnalle. Nyt syksyllä aloin taas haaveilla asiasta, ja tajusin myös, että sohvasta saa sen selkänojan koristeosan ruuvattua todella helposti irti.. Kylläpä tuli olo ku hölmöläisellä, kun en ollut tajunnu noin yksinkertaista asiaa! :)


Siitä eteenpäin homma sujui sutjakkaasti, eli vein Elenalle vain sen yhden osan sohvasta. Mallin olin jo valinnut ja maalitkin vein omasta takaa. Seuraavan päivän illalla sain jo valokuvan valmiista työstä. Kyllä todella lahjakas ihminen pystyy näköjään olemaan samaan aikaan sekä hurjan taitava, että nopea! Eipä onnistuisi ihan jokaiselta.


Nyt sohva on ollut koristemaalauksineen jo muutaman kuukauden käytössä, ja on se vaan ihana. Just meille tehty. Minä niin toivon, että joskus kaukana tulevaisuudessa uusista sukupolvista löytyy joku hyvä omistaja, joka ei halua maalata kauniita kukkasia piiloon. Siihen asti minä aion nautiskella noista kauniista siveltimenvedoista sohvassa, ja muuallakin. Meiltä löytyy jo aika monta Elenan maalaamaa puista taulua ♥.


25 kommenttia:

 1. Aivan mielettömän kaunis! Raaskiiko tuohon nojaillakaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, sitä minäkin ensin ajattelin, että tuota maalausta pitää kyllä varoa ja varjella :) Mutta ei se kyllä kulu mihinkään, ja sohva on ihan normikäytössä. Kyllä siinä vähän väliä joku istuu, vieraat tai me ite.

   Poista
 2. Siis aivan järjettömän ihana! Aivan kateeksi käy. :) Kaikki pointsit ystävättärellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva että muutkin tykkää! Elenalla on kyllä ihan uskomaton taito tehdä pientä ja tarkkaa, mutta on siinä alan opiskelujakin taustalla. Hieno, perinteinen karjalanmaalaustyyli, jota ei kaikki osaakaan.

   Poista
  2. Kiitos, kiva että muutkin tykkää! Elenalla on kyllä ihan uskomaton taito tehdä pientä ja tarkkaa, mutta on siinä alan opiskelujakin taustalla. Hieno, perinteinen karjalanmaalaustyyli, jota ei kaikki osaakaan.

   Poista
 3. Voi vitsi, miten upea ja sopii niin täydellisesti teidän tupaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Oli kiva, kun sai itse valita maalien värit, niin että ne sopii just meille.

   Poista
 4. Todella kaunis, tuota one stroke- tekniikkaa olen joskus harjoitellutkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hienon näköistä! Pitää varmasti aika paljon harjoitella, että saa nuo siveltimen jäljet näkyviin.

   Poista
  2. Vaikka olen jos jonkinlaista sutia elämäni aikana käsissäni pidellyt, en voi käsittää, miten tuo on mahdollista. Yhdellä siveltimen vedolla monivärinen, hallittu tulos. Tuota tyyliä on paljon venäläisissä esineissä, mutta teidän sohvassa se on kyllä todellakin kauneimmillaan. Värit ovat niin upeat!

   Poista
  3. Minusta ois ihan huippua päästä joskus olan takaa kurkkimaan, että miten tuo maalaustekniikka oikein toimii :) Venäläiset esineet on parhaimmillaan kyllä todella upeita! Täälläpäin Suomea niitä näkee jonkin verran kirpputoreilla, mutta sinä oot varmasti nähnyt jos minkälaista kaunista tavaraa.

   Poista
 5. Todella kaunis! Vau miten taitava ystävä sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos! Ja myös Elenan puolesta, hän ehkä joskus lukee nämä kommentit.

   Poista
 6. Todella ihana sohva ja maalaus! Eikä toi maatuskakaan ruma ole. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei sentään, se maatuska on ihan mun suosikki! :) Meillä on toinenkin, sinisävyinen makuuhuoneessa.

   Poista
 7. ompa kyllä kaunis maalaus!

  letkia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milja! Olen siihen kyllä todella tyytyväinen. Ja itse taiteilijakin saa varmasti nämä kaikki ihanat kehut :)

   Poista
 8. Wau, mikä lopputulos, niin herkullinen! Ja todella lahjakas ystävä sinulla :)

  VastaaPoista