perjantai 30. tammikuuta 2015

Virkkaututtaa!

Onkohan se edes oikea sana..? Eli toisin sanoen mun tekkee niin mieli virkata jotain. Tai ei oikeastaan ihan mitä tahansa, vaan jotain nopeasti etenevää. Lähinnä oon katsellut mattojen ohjeita netistä. Lankavan sivuilla on monta kiinnostavaa ohjetta, joita haluaisin kokeilla. Haluaisin ihan ehottomasti tehdä Folkki-maton ja Pelakuu-maton, mutta en vielä tiiä että millä väreillä ja mihin kohtaan kotia ne sijoittaisin...

Meillä ei mitenkään suoranaisesti ole puutetta matoista, vaan niitä on kyllä yllinkyllin, eikä kaikki ole edes yhtä aikaa käytössä. En ole varmasti ainoa mattohullu täällä, enhän? Kaikista pahimpia ovat pienet, värikäät räsymatot, joita tuntuu olevan melkein joka kaupassa tarjolla. Yleensä niiden hinnatkin on niin pieniä, että helposti siinä sortuu kun uskottelee itselleen että tämän väristä meillä ei vielä ookaan. No mutta, nyt olikin puhe maton virkkaamisesta!Viimeisin meille tekemäni matto oli myös Lankavan ohjeella. Maton nimi on Helminauha ja siitä tuli kyllä mieluinen. Me käytiin kesän roadtripillä tuolla Lankavan myymälässä, joka on entinen Kauhavan Kangas-aitta, ja löysin sieltä alennusmyynnistä tuota vedenvihreää/jadea kudetta. Sekä väri että hinta natsasi, ei kirpaissut niin pahasti ostaa. Nuo ontelokuteet ei mielestäni oo mitään kauheen halpaa herkkua. Virkkasin matosta ohjetta pidemmän, sillä halusin siitä heti kunnolla komean ja sopivan mittaisen tuohon makuuhuoneen lattialle.
Makuuhuoneen matto valmistui jo tuossa loppuvuodesta, joten nyt virkkuututtaa pitkästä aikaa. Raaskinko ostaa kudetta netistä? Se ei pian olekaan oikean väristä. Miksi täällä meilläpäin ei vois olla sellaista omaa Lankavaa, jossa voisi käväistä aina kun siltä tuntuu? Kun oon kerran päässyt sinne tarviketaivaaseen, josta löytyy kaikkea kaikissa väreissä, joku Kärkkäisen kudevalikoima ei tunnu enää miltään (sori). Niissä Lankavan matto-ohjeissa on myös aivan mielettömän ihanan näköisiä kangaspuilla kudottavia mattoja! Mummun kangaspuut ois vailla ottajaa, voi kunpa mulla ois niille tilaa ja osaisin virittää loimilangat ja jopa muutenkin käyttää niitä yhtään. Täytyy varmaan ensin ilmoittautua jollekin kansalaisopiston mattokurssille :)

Ihanaa viikonloppua kaikille, minä jatkan mattohaaveiden kypsyttelyä täällä! Saas nähä millainen virkkuu se seuraava työ sitten tulee olemaan.

18 kommenttia:

 1. Voi kun hieno matto! Minä tyhmä, en ole edes ajatellut, että voisi virkata muunkinlaisia mattoja kuin pyöreitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se ole yhtään tyhmää :) Pyöreitäkin on kiva tehdä! Mutta kyllähän vaihtelu aina virkistää.

   Poista
  2. Totta muuten... Miksi ne virkatut mstot AINA ovat pyöreitä? En ole koskaan tajunnut mihin kukaan tarvitsee pientä pyöreää mattoa. Mutta virkattu oikean maton muotoinen matto on huippujuttu!

   Poista
  3. Minäkin oon virkannut pari pyöreää, mutta ne on aika isoja. Ehkä niitä pieniä ei oikein mihinkään tarvi, mutta ne on muuten vaan koristeita :) Kynnysmatoksi? Mutta itekin tykkään enemmän käytännöllisistä matoista. Isompi on komeampi ;)

   Poista
 2. Vautsi ja hieno on tuo toinenkin, sen vierellä oleva matto, väreiltään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Juu se pieni, kirjava matto on aivan superi <3 Indiskasta löydetty ihanuus.

   Poista
 3. Kaunis matto kauniissa huoneessa!

  VastaaPoista
 4. Onpas upea matto! Kiitos inspiraatiosta, sillä heti muakin rupesi virkututtamaan kun tämän näin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua, kiva kuulla että virkkausinto näin tarttuu! :)

   Poista
 5. Tosi nätti matto! Oon miettinyt, että minkälaisen suorakulmaisen maton yrittäisin tehdä, kun ei ole tullut aiemmin oikein yhtäkään vastaan. Tämä malli olis kyllä vallan hyvä vaihtoehto. Tai sitten olen miettinyt, että pari "jättimäistä" isoäidinneliötä yhteen kiinnitettynä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä mukava ohje ja ei mitenkään vaikeakaan. Hyvin pysyi ohjeen mukana koko ajan. Ja lopputulos on kyllä nätti. Myös isot isoäidinneliöt kuulostaa kivalta matolta! :) Varsinkin, jos ne ois oikein värikkäät!

   Poista
 6. Miuta taas virkkuututtaa :)
  Aivan ihana matto !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari :) On se vaan niin koukuttavaa hommaa ;)

   Poista
 7. Ihanan pirteä matto! Löysin tänne Kirjava lankakerä -blogin kautta ja jäin vähäksi aikaa lukemaan ja ihailemaan kuvia. Teillä on kaunis koti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Onpas mukavaa että löysit tänne :) Tuo matto on kyllä edelleen hirmu ihana, ja vielä tuolla samalla paikallaan. Ei ole yhtään kyllästyttänyt. Kiitos sinulle <3

   Poista