tiistai 17. helmikuuta 2015

Kiitos vaan Posti...

Osasin kyllä odottaa, että postimerkkien hinnat nousee varmasti taas tänä vuonna, mutta että sen lisäksi vielä muitakin huonoja uutisia! Ensin kuulin, että maksikirje poistuu kokonaan, mikä ei ollut yhtään kiva uutinen. Oon jonkin verran postitellut maksikirjeitä asiakkaille, esimerkiksi pienet maatuskapehmot menee hyvin sellaisesta. Onhan siinä aikamoinen ero hinnassa, jos 2.luokan maksikirje oli 4,20€ ja postipaketti 7,60€ (nyt 7,90, kun hinnat nousivat). Asiakas valitsi aina edullisemman postitusmuodon (yllätys yllätys), vaikka paketille saisi sentään seurantakoodin.


Toinen vähintäänkin yhtä ärsyttävä muutos oli se, että Posti pienensi kirjeen enimmäiskokoa! Ennen kirje sai olla enintään 25cm leveä, 40cm pitkä ja 3cm paksu. Minähän olen tietenkin pistänyt rahaa juuri näihin kaikista suurimpiin postituslaatikoihin. Olen ostanut niitä muistaakseni sadan kappaleen erän viime vuoden puolella, ja tietysti laatikoita on vielä isot pinot jäljellä. Nyt uusien muutosten jälkeen kirje saa olla enää 35,3cm pitkä, joten minulla on edessä aivan ihana urakka pienentää nämä postitusrasiat... Ja koska olen välillä niin ärsyttävän tehokas, olen kerennyt taitella isot pinot laatikoita jo valmiiksi. Näiden pienentäminen on vielä tympiämpää, kun ne pitää purkaa takaisin suoriksi levyiksi ja näin on tullut tehtyä taas ihan turhaa työtä.


Testasin jo muutaman laatikon pienentämistä, ja eihän niistä mitään kauniita tule, mutta ajavat asiansa. Kahden laatikon jälkeen meni hermot, enkä aio jatkaa puuhaa ennen kuin saan käsiini kunnon mattoveitsen ja hyvän leikkuualustan. Laatikon keskeltä pitää leikata 5cm levyinen pala pois, ja sitten laatikko teipataan taas kasaan. Mieluiten olisin tekemättä mitään näistä operaatioista, mutta tottakai aion käyttää jokaikisen ostamani laatikon ihan oman rahapussin ja tietysti luonnon säästämisen takia. Aviomieskulta pääsee taas osoittamaan omaa korvaamattomuuttaan, kun nakitan hänet mulle kaveriksi laatikkoaskarteluun! :)


21 kommenttia:

 1. Voi raivostus. Tuo pienennetty maksimikoko on nyt mulle uutta tietoa. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu minäkään en ois varmasti sitä itse huomannut, muuta kuin vasta siellä Postin tiskillä, kun postimaksu ei oliskaan riittänyt. Ihan sattumalta kuulin ystävältä, kun puhuttiin Postin toiminnasta.. Onneksi en ollut kerennyt lähettää mitään matkaan liian pienellä postimerkkimäärällä.

   Poista
 2. Mä en tuota koko rajoitusta kyllä oo huomannut! Kiitos tiedosta!
  Ja todellakin rasittavaa tämä nousut ja poistuvat maksikirjeet!
  Nettikaupoista ostot on lisääntyneet, niin luulis et postillekin on tullut hommaa. Ja jos normi kirjelähetys on vähentynyt, niin varmasti nousu merkkien hinnassa ei ainakaa nosta määrää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän sitä maksimikoon muutosta ole missään mainostettu, ainakaan minä en ole nähnyt. Sattumalta vaan ystävältä kuulin. Minä muistan ihan varmasti sellaiset ajat, kun postimerkki on ollut jotain 0,75 euron luokkaa. Ja varmaan vähemmänkin joskus. Silloin ei tainnut olla edes mitään 1.luokan ja 2.luokan merkkejä erikseen..? Nyt on merkkien hinnat noussu jo niiiiiin monta vuotta putkeen, että mitenkähän kauan tuollaista tahtia voi jatkaa? Kohta ei kukaan enää postita mitään.

   Poista
 3. Onpa kyllä todella kurjia muutoksia, erityisesti pienyrittäjän (ja toki asiakkaiden) kannalta :( Mitäköhän tällä enimmäiskoon muutoksella on haluttu saavuttaa? Nyt kaikki vaan laittamaan reklamaatiota postin asiakaspalveluun!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä luulen että haluavat Postissa helpottaa vaan omaa työtään. Onhan tää ikävää niillekin firmoille, jotka myy postin maksimimittoihin mitoitettuja postituslaatikoita. Nyt niilläkin on varmasti ongelmana saada ne isoimmat laatikot menemään kaupaksi, kun niitä ei voi enää mainostaa kirjelaatikkoina.

   Allekirjoitin jo netissä yhden adressin, jolla vaadittiin maksikirjettä takaisin :)

   Poista
 4. Mua kanssa todella raivostuttaa melkein kaikki postiin liittyvä! Kyllähän kirjeet tällä hintojen jatkuvalla nostolla saadaan tehokkaasti vähenemään. Onneksi en ole ehtinyt postitella ylipitkiä kirjeitä, en tiennyt kuin että hinnat nousi. TAAS. Tapahtuiko mitan muutos nyt samalla vai jo aiemmin? Säikähdin ennen joulua että olenko käyttänyt vääränkokoisia kirjeitä kun uusiokäytän kaikki kelvolliset joita itselle on tullut. Olikohan viime vuoden puolella kirjeen leveydessä myös kutistumista.. Täytyykin aina tarkistaa mitat kun ne näemmä voi muuttua koska vaan. Ärr ja murr.. Ja kaiken lisäksi lähes kaikki ne ihanat kortit joita vielä tulee, on rypistelty tai vähintäänkin leimauskoneella liattu molemminpuolin.. Tässäpä sinulle vertaistukea täydeltä laidalta ;) t. Raija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain vertaistuesta, Raija! :) Minun käsittääkseni tämä muutos kirjeen maksimikokoon tuli nyt samaan aikaan kuin hinnat nousi, eli 9.2. Mikä päivämäärä se sellainen on, keskellä helmikuuta pistää kaikki uusiksi? Taisi muuten juuri samalla Itella muuttua takaisin Postiksi, ja koko ulkoasun muutos tapahtua. Ainakin huomasin silloin, että postin nettisivut oli kokonaan uudistettu. Siksipä kai ne hinnatkin nousi, että saadaan nämä hienot uudistukset maksettua.

   Hienoa, että kirjoittelet kirjeitä ja vielä kierrätä entisiä kuoria! Harmi kuulla, että kortit tulee likaisena ja ryppyisenä. Niitä kun tulee muutenkin niin harvoin, sitä kaunista postia. Ois kivaa, että se olisi edes siistiä ja puhdasta.

   Poista
  2. Minäkin lähettelen tuotteitani jonkin verran postissa, eli en varsinaisesti kirjoittele kirjeitä ja nehän vielä mahtuisikin pikku kuoriin ;) Jonkin verran maksikuoria on jemmassa mullakin.. Ei kun askartelemaan, -ja ehkä kirjekyyhkyjä kouluttamaan :D. Raija

   Poista
 5. On kyllä ihan hanurista, voin vain kuvitella miten sinua yrittäjänä (varsinkin) harmittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se harmittaa, jos joku jättää jotain tilaamatta nyt sen takia, että ei raaski maksaa postituksesta. Kyllä niin mielelläni lähettelisin vaikka ilmaiseksi, jos pystyis vaikka hinnoittelemaan tuotteet niin, että niillä on ihan älyttömät katteet. Mutta sehän nyt on ihan satua se :) En kyllä kovin useasti viitsi mistään julkisesti valittaa, ja ne postituslaatikotkin pystyy onneksi pienentämään ja sitä kautta hyvin käyttämään, mutta se maksikirje ois ollut ihan jees säilyttää.

   Poista
 6. vink. huutonetin matkahuollon paketti 5,90e ja suurin koko 50 x 50 x 100 cm, että huutikseen myyntiin vaan. ;) ei tarvi uuestaan kuoria taitteleen. :) ite en ees oo huomannu mitään infoa että maksikirje poistuis tai että kirjekokoja ois muutettu !! :( ihme touhua taas postilta. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ihan höpöhommaa. Mut näillä mennään :)
   Ja huuto.nettiin en taida tuotteineni lähteä ;)

   Poista
 7. Itse laitoin maxikirjeen poistumisesta, jatkuvasta hinnan nostamisesta ja kirjeen mittojen pienentämisestä palautetta Postille. Ainut mihin ei tullut liirumlaarumia takaisin oli kirjeen mittojen pienennys. Jättivät kokonaan vastaamatta siihen osaan palautettani. Hankalaa on enää saada litistämälläkään tekstiileitä kirjeeksi ja seuraava summa onkin sitten 6,90 smartpaketti :o. Ahneuttahan tämä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :( Onhan tää niin hankalaa kaikille postittelijoille! En halua ees kuvitella sitä paskapostin määrää, mitä Posti on saanut ja saa näistä kivoista pikku muutoksista.

   Poista
 8. Blogissani löytyy sinulle haaste: http://lankatarina.blogspot.fi/2015/02/ilahduta-bloggaajakaveria.html :)

  VastaaPoista
 9. Ääh miten ärsyttävää. Eipä sillä, en yllättynyt - tuntuu että Postin hinnat vain nousevat ja paketit sen kuin katoavat. Erityisen ärsyttävää tuo maksikirjeen poistuminen ja kirjeen enimmäiskoon pieneneminen! Maksikirjeestä olin kuullut, mutta tuo kirjeasia oli uusi minullekin. Tsemppiä laatikoiden pienennykseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, laatikoita on jo pienennetty kiva pino, niillä pärjää taas vähän aikaa! :) Minulla on ollut niin älyttömän hyvä tuuri, että Posti ei oo koskaan hukannut yhtään lähettämääni kirjettä tai pakettia. Nyt pittää koputtaa puuta, ettei niin kävis tulevaisuudessakaan.

   Poista
 10. Taisi mennä Postin rahat tuohon mahtavaan Itella ideaan ja nyt kynitään mistä voidaan. Postin toiminta on kyllä ollut viime
  vuosina tosi härskiä. Tuli tuosta laatikoiden leikkuusta mieleen että jos lähelläsi on joku ammattikoulu, peruskoulu tai
  muu niin käypä kysäseen saisitko käydä siellä leikkaamassa. Heillä kun on paperileikkurit joilla homma sujuisi huomattavasti helpommin eikä tarvis miehenkään kärsiä. ;)

  Elina
  http://kultiylitinbudjetin.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä vinkistä, täytyypä pitää mielessä sitten kun tarvitsee taas pienentää lisää laatikoita! On niitä kuitenkin vielä jonkin verran jäljellä, ennenkuin oon käyttänyt koko erän. Itella on kyllä hyvin jännä (ja kallis) kokeilu! :O

   Poista