perjantai 13. helmikuuta 2015

Ristipistoilua

Ostin joululahjaksi itselleni tällaisen helpon ristipistopakkauksen, jossa oli jo valmiina langat mukana. Enhän mää nyt voi tuollaisia ruusuja vastustaa, sitä paitsi halusin jotain uutta mukavaa käsityöpuuhastelua. Tämä oli tosiaankin uutta, en ole vastaavaa ennen kokeillut. Luonnehtisin tätä todellakin helpoksi, sillä lanka oli mukavan paksua ja kuviokin painettu kankaalle valmiiksi. Kyllä siinä sai ajan kivasti kulumaan, ja samalla pystyi katsomaan elokuvia, kun ei tarvinnut laskea pistoja, vaan sai noudattaa valmista kuviota. Tästä tulikin sattumalta ajanvietettä flunssaiselle, kun podin sellaista joulun jälkeen. Nyt tuntuu että siitä on jo ikuisuus!

Tuota työtä kun pari päivää pistelin menemään, niin hävitin etusormestani tunnon kokonaan! Tämä ois ollut se hetki, kun oisin tarvinnut sormustinta elämäni ensimmäisen kerran. Vaan enpä käyttänyt. Sormenpää oli tunnoton muutamia viikkoja, mutta on nyt taas hyvässä kunnossa :)

Valmiista työstä ompelin koristetyynyn. Tietysti vähän pitsiä ja vinonauhaa ja pallokuosia... tyynyn toisella puolella on puna-valkoista pallokangasta. Ja ihan koristeena tämä on tähän asti ollutkin. Meillä on ruttuiset sohvallaröhnötystyynyt erikseen, ja tämä kaunokainen ei ihan sovellu sellaiseen. Enkä kyllä haluaiskaan sohvalla makoillessa mitään pieniä karvahahtuvia suuhuni, joita tuosta langasta irtoaa. Niitä nimittäin oli koko ajan nenässä ja suussa, kun pistelin työtä menemään. Kutsutaanko tuollaista työtä muuten kanavatyöksi..?

Kuvissa vilahtelee mun uudet lempityynyt, joita ompelin joku aika sitten kaksi kappaletta. Jättisuuri villainen ruusuhuivi päätyi lopulta tyynyiksi, kun en osannut käyttää huivia muullakaan tavalla. Se lojui lipaston laatikossa pari vuotta. Huivi oli niin iso, ettei sitä voinut pitää kaulassa. Joskus kokeilin pitää sitä myös pöytäliinana ruokapöydällä. Tyynyinä se on nyt paras meille ♥.

Viikonloppua kohti, jihuu! Have fun!

6 kommenttia:

 1. Oijoi! Mäkin oon alkanut lämpenemään ristipistotöille.
  Joskus 18-vuotiaana harrastin kovasti niiden tekemistä (kaverit meni baariin ja mä jäin nysväämään ristipistotöiden parissa :D ). Sitten ne alkoivat jossain vaiheessa tökkimään, mutta nykyään yhä enemmän miellyttävät mun silmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, sitten ei muuta kuin herättelemään uudelleen vanhaa harrastusta! :) Minä kyllä tykkään tosi paljon ristipistotöistä, niitä on niin monenlaisia hienoja. Kaikki ei oo niin mummumaisia, vaikka tykkään toki niistäkin :) En vaan oo ihan varma vielä, että tykkäänkö niiden tekemisestä, mutta saattaisinpa tehä toisenkin, kun joku oikein nätti työ tulisi vastaan.

   Poista
 2. Jestas, miten nätti!! Tuollaisen tekemistä pitäisi kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kyllä kannattaa kokeilla, se oli helppoa ja mukavaa ajanvietettä. Mulla olikin aikomus tehdä sitä "sitten joskus kun on aikaa" ja satuinkin saamaan melkein heti joulun jälkeen niin kovan nuhan, että ei oikein jaksanut mitään raskasta puuhata. Tuota sitten väkersin välillä. Pientä taukoa aina välillä, jos alkoi tympiä ;) (Ihan alussa tuntui, että tää ei kyllä valmistu ikinä!)

   Poista
 3. Oi paljon ihania ja värikkäitä tuoleja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värikkäät eriparituolit on kyllä ihan ♥ ♥ ♥ !!!
   Harmi kun tuoleja ei voi keräillä koko kämppää täyteen :)

   Poista