tiistai 21. huhtikuuta 2015

My dear family ♥

Heippahei! Halusin jakaa teille tällaisen mielettömän ihanan askartelujutun, johon varmasti muutkin kuin minä ihastuu. Itsellä ainakin jo tekisi mieli tilata näitä lisää, ja tehdä esimerkiksi lahjaksi läheisille. Kyseessä on siis Imagine and Do:n sukupuu-aiheinen My Family -sketch.


Viime syksynä Tampereen kädentaitomessuilla kerkesin jonkin verran itsekin kierrellä omien myyntihommien lomassa, ja siitä oman paikan lähistöltä löytyi houkutteleva pöytä. Ihastelin kauniita akvarellipaperille painatettuja luonnoksia, jotka alkoikin pian näyttää tutuilta. Olen nähnyt tämän ihanan taiteilijan kuvituksia muutamissa lehdissä, ja tykännyt hänen tyylistään. Ei siis kovin vaikeaa arvata, että hypistelin aivan ihastuksissani näitä sketchejä, joista jokainen voi sitten loihtia omannäköisensä taulun, kortin, mitä vain.


Minun mukaani lähti tämä sukupuu, ja toinen vähintäänkin yhtä upea sketch. Aika kauan odottelin sopivaa väliä alkaa värityshommiin, sillä halusin tehdä tätä oikein kiireettömästi nautiskellen, jonain kauniina vapaapäivänä. Nyt valmis taulu on ollut jo jonkin aikaa paikallaan, ja sitä on välillä mukava pysähtyä ihastelemaan.


Täältä Imagine and Do:n -sivuilta löytyy teko-ohjeet sukupuulle, mutta jokainenhan voi toteuttaa omansa millä tyylillä haluaa. Minä väritin työn yli kymmenen vuotta vanhoilla akvarellipuuväreilläni, jotka on nykyään liian harvoin käytössä, ja joista kivoimmat värit on kuluneet ihan lyhyiksi tyngiksi. Toimi silti. Pehmensin melkein kaikki väritetyt kohdat veteen kastellulla siveltimellä, mutta jotkut kohdat jätin ihan puuväritetyksi.


Tampereen messujen jälkeen aika vierähti reilusti eteenpäin ja kerkesin mietiskellä kaikessa rauhassa, että minkälainen minun sukupuustani tulisi. Mistä huoneesta löytäisin sille paikan, ja minkälainen värimaailma taululle sopisi. Jos olisin löytänyt sopivan paikan vaikka makuuhuoneesta, niin silloin lopputulos olisi ollut ihan eri värinen. Aluksi mua houkutteli tehdä sellainen puu, johon tulee idoleitani ja ihailemiani henkilöitä ja hahmoja. Lopulta muutin mieltäni ja päätin, että koska meitä asuu tässä kodissa kaksi, tauluun tulee meidän molempien perheiden rakkaimmat ihmiset. Tämä ei ole mikään ihan perinteisesti järjestelty sukupuu, jossa isovanhempien jälkeen tulee vanhemmat, sitten lapset jne. Mulla on viisi maailman parasta nuorempaa sisarusta, joille saan olla ylpeänä rakastava isosisko, ja taulu on osoitus muun muassa siitä ♥.
Taulusta tuli nyt mieleen pikkusiskoni tatuointi, jossa on puu, jonka lehdet ovat sydämen muotoisia ja punaisia. Puun alla lukee Family. Olemme siis hyvin perhekeskeisiä ja sisarusrakkaita kaikki ♥. Joko innostuit tekemään oman sukupuusi? :)

16 kommenttia:

 1. Tulipa ihana! Joskus olen askarrellut synttärikortiksi äidilleni sukupuun, vaan ei se kyllä ollu näin hieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Peppi! Kaikki kunniahan kuuluu tuon ihanan askartelusetin suunnittelijalle ja piirtäjälle, minä vain väritin :)

   Poista
 2. Upea! Puun teko jääköön täällä hautumaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvä että jää hautumaan :) Teille sopis sellainen musta-harmaa-valkoinen, ehkä jotain yhtä tehosteväriä sekaan. Oispa kivan erilainen!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Minustakin tuo on niin ihana idea <3 Ja hauska, kun lopputulos on aina erilainen, kun jokainen tekee näköisensä.

   Poista
 4. Voi miten kaunis! Isotöinen, mutta tosi tosi ihana!
  Valoisaa loppuviikkoa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllä siinä itseasiassa työtä riitti, siksi halusinkin tehdä sitä kiireettömänä hetkenä, ettei tule ressiä :) Kauheen mukavaa hommaa tuollainen värittäminen, kun sitä tulee niin harvoin tehtyä! Välillä kuuntelin musiikkia ja taisin pari elokuvaakin keretä katsoa samalla.
   Kiitos kovasti, ihanaa loppuviikkoa! Se on huomenna jo perjantai! <3

   Poista
 5. Aivan ihana ! Tuollainenhan olisi kiva tehdä meidänkin perheestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, mukavaa että innostuit! Kyllä varmasti perhe tykkäisi :)

   Poista
 6. Voi miten kaunis tuosta tuli! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Anski! <3 Sinun käsissäsi tulis varmasti myös hurjan kaunis sukupuu!

   Poista
 7. Voi miten ihana puu :) todellakin tuli sellainen olo, että haluan tehdä omani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua! Sitten vain tekemään oman näköistä sukupuuta :)

   Poista