lauantai 21. marraskuuta 2015

Helyhommia

Joulu se on ihmisen parasta aikaa! Ainakin minusta. Joulun odotuksessa korostuu ihan kaikki, mitä rakastan elämässä niin paljon, eli kodin rauha, perheen ja ystävien kanssa vietetty kallisarvoinen aika, tunnelma ja perinteet, itsetekeminen niin lahjoissa, koristeluissa ja syömisissä, hyvä mieli ja sydäntä pakahduttava onnellisuus, mummula, lumi, talvi, kynttilät... hössöttäminen!

Viime viikonloppuna Tampereen kädentaitomessuilla päätin, että kun sieltä kotiudun ja saan tavarat maanantaina purettua, otan päivän tai kaksi ihan omaa aikaa ja laittelen joulua kotiin, että siitä kerkeää nauttia kunnolla. Sitten voin taas hyvillä mielin palata niiden työhommien pariin ja loppuvuoden viimeisten tuotteiden valmistamiseen, eikä tarvitse hätäillä että joulun laittaminen vaan siirtyy ja siirtyy kiireiden takia. Ja minähän pidin päätöksestäni kiinni.


Tällä viikolla on tullut näperreltyä kaikenlaista kaunistusta jouluksi. Samalla vaivihkaista siivoilua, mikä tuli myös tarpeeseen. Eipähän jää suurta joulusiivousurakkaa, vaikka ei meillä ihan sellaisia jouluperinteitä edes ole ;). Tämä helyhomma-nimellä esiintyvä kaunistusnäperrys on oikeastaan niin turhanpäiväistä hömppää, että monikaan ei varmaan jaksaisi alkaa koristelemaan kynttilöiden metallimansetteja. Ei se minustakaan tarpeellista ollut, mutta sitäkin kivempaa! Jos kerran tällainen idea mieleen putkahti, niin sitten joululaulut soimaan ja helmivarastoja penkomaan.


Minun onneksi niitä helmiä riittää, on eri kokoja, värejä ja materiaaleja, mistä valita. Kaikista mukavinta on innostua jostakin, mihin sulla löytyy heti kotoa tarvittavia matskuja. Minä en nykyään ihan hirveästi enää tee lasihelmikoruja, joten niitä raaski hyvin käyttää näihin helyhommiin. Ja nämäkin koristelut voi joskus purkaa, jos kyllästyttää, ja käyttää helmet uudelleen johonkin muuhun.
Noissa metallimanseteissa oli jo valmiiksi neljä reikää jokaisessa, luultavasti juuri jotakin tällaisia riippuvia koristeita varten. Minä porasin jokaiseen vielä neljä reikää lisää, että sain enemmän helmirimpsuja roikkumaan. Näistä kynttilänjaloista uusine koristeineen tuli aika ihanan itämaisen ja boheemin näköisiä. Sopii hyvin tänne meille värien ja tyylien sekametelisoppaan. Jos vain tykkää krumeluurista ja koristeista, niin erilaisilla helmillä saa jos minkälaisia juttuja aikaan kun antaa mielikuvituksen lentää! :)

7 kommenttia:

 1. Onpa kauniita helyjä :) Niinkuin muutenkin teillä on niin suloista :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa värien loistoa :) sopii niin teidän tyyliin :) Liisa

  VastaaPoista
 3. Ihanalta näyttää ja voi noita värejä <3

  VastaaPoista
 4. Ihania helyjä! Tuollaisethan maksaa Indiskassakin maltaita, paljon kivemmat on tuollaiset itsetehdyt :)

  VastaaPoista