lauantai 17. syyskuuta 2016

Kiitokset kauniille kesälle


 Kesä tuli ja meni! Ihana odotettu kesä, josta pitää joka vuosi jälkikäteen päivitellä, miten nopeasti se hujahti ohi. Minun muistin mukaan tämä oli kaunis, sopivan lämmin kesä. Joko aika on jo kullannut muistot, tai sitten tämä kesä oli vain minun makuun täydellinen! Nytkin kun kirjoitan, ulkona on aurinkoinen ja lämmin, hurjan kaunis syyspäivä.


Sain ekat omat auringonkukat, siitä jo yksi syy ylistellä tän kesän ihanuutta. Haaveilen pienestä auringonkukkapellosta, se olisi maailman kaunein. Ehkä meille sopivin on vain sellainen muutaman kukan pikkuriikkinen pläntti. Auringonkukat oli nuorempana mun lempikukkia, rippikimppukin oli auringonkukista. Nyt lempikukkia on aika paljon muitakin, mutta auringonkukassa on sitä jotain. Tästä eteenpäin niitä kasvaa meidän pihassa joka kesä.


Kesälomailu oli vaatimatonta, melkein pelkkää kotoilua. Kun mies saa lomailla, hänellä on viimein aikaa olla kaikessa rauhassa kotona ja tehdä mitä haluaa tai olla tekemättä yhtään mitään. Silloin minäkin nautin, kun se toinen on siinä lähellä ja voidaan tehdä välillä yhdessäkin jotain. Käytiin me kolmen yön verran lomailemassa entisessä kotikaupungissa Raahessa, ja se oli ihan oikea kesäloma se. Ei mitään velvoitteita, anoppi piti meistä huolta ja keksittiin monenlaista kesälomamaista tekemistä. Harvoin pääsee enää mihinkään yökylään, ai että se on mukavaa!


Minä tosissaan jo kerkesin unohtaa ne kesän ikävät puolet tässä parissa viikossa! :D Olihan meillä tosiaan sääskiä ja paarmoja niin paljon, että ne meinas vähän häiritä mun nautiskelua kesäisistä pihahommista. Siksipä ihan alku- ja myöhäinen loppukesä on ne mun lempparit, kun saa olla inisijöiltä rauhassa. Minä en valitettavasti kuulu niihin onnekkaisiin, jotka hyttyset jättää rauhaan.


Nythän näitä alkaa muistua mieleen, kesän kohokohtia. Kävin kaksi kertaa uimassa, ja se on melkein ihme niiiiiin monen vuoden tauon jälkeen! Piti varmaan vaan löytää oikea uimapaikka, sopivan pieni ja rauhaisa, jossa saa käydä yksinään polskimassa. Nämä on näitä maalla asumisen ihania puolia, joita on oppinut jo pitämään suuressa arvossa. Kasvatettiin myös ekat omat potut ja porkkanat, joten kyllä meistä ihan kelpo maalaisia ja omakotitalollisia on tässä muutamassa vuodessa tullut.


Minä elän niin suurella ilolla kaikki vuodenaikojen vaihtelut, ja aina löytyy ihania puolia joka vuodenajasta, joita saa ihastella joka vuosi uudelleen. Kaikki tällaiset asiat vielä korostuu entisestään, kun saa ottaa uuden vuodenajan vastaan omassa rakkaassa kodissa, josta on tullut niin tärkeä paikka. Täällä on nyt syksy kauneimmillaan, ja käyn monta kertaa päivässä ihastelemassa puiden uusia sävyjä. Nyt kun tää syksy on vielä niin upea, niin ei pitäisi hoputtaa mielessä talven tuloa. En voi sille mitään, mutta jo parisen viikkoa sitten mun aivot napsahti jouluasentoon. Kaikenlaisia ideoita jouluisista tuotteista ja koristeluista putkahtelee mieleen juuri silloin kun pitäis saada illalla sängyssä unen päästä kiinni... Katselin äsken muutaman lumisen kuvan meidän pihasta, ja oikein sydämestä kouraisi. Rakas talvi on kohta täällä, ja toivon siitä kaikki sormet ja varpaat pystyssä kauniin lumista.


Nyt kiitokset ihanalle kesälle, kaikille kauniille kesäkukkasille, auringolle, auringonlaskuille, auringonnousuille, aamuvarhaisille lintukuoroille, kimalaisille ja perhosille, liplattavalle merelle, viilentävälle uimalammelle, pisamille, rauhalliselle maaseutumaisemalle, pinkeille heinäpaaleille, sadekuuroille ja sateenkaarille, valoisille öille, ruusupuutarhoille, kesänähtävyyksille, kesämökille, kuumalle rantakalliolle, kesäkahviloille, omenapuille, kesän herkkuruoille ja kaikelle.

3 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia ja kivoja kesäkuulumisia.
  Täälläkin on jo joulu ja joululahjojen teko mielessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanaa tosiaan rueta jo odottelemaan joulua :) <3

   Poista
 2. Kiva maljakkokukkakuvakavalkaadi. Siinä se koko kesän kukkaloisto on kivasti esillä. Kyllä, kesä oli kaunis ja sopivan lämmin eikä pahemmin satanut, sopivasti.

  VastaaPoista