torstai 29. syyskuuta 2016

Sohvan viemää


Mikä on kaikista hankalin huonekalu? No minusta se on ehdottomasti sohva. Sen pitäisi olla iso, että kaksi aikuista mahtuu kunnolla löhöämään halutessaan vaikka elokuvien parissa. Samalla sohvan pitäisi olla kuitenkin siro, ei liian massiivisen ja raskaan näköinen. Plussaa on tietenkin se, että imurilla pääsee sohvan alle. Ja värin valinta voi olla ihan kamalaa, yhtenä päivänä haluaa jotain ja toisena toista. Sohvan pitäis olla levitettävissä vierasvuoteeksi, mutta kuitenkin pehmeä. Säilytystila vuodevaatteille ihan huikea juttu. Kankaan pitäisi olla pehmeää, muttei kuitenkaan sellaista joka kerää kaikenmaailman roskat. Istuintyynyjen pitää pysyä paikoillaan ja selkätyynyjen pitää muotonsa. Ja hinta! Sehän ei saa olla paljoa, mutta sohvan pitää kuitenkin olla kestävä ja ladukas. Ja tottakai sohvan pitää olla sellainen, että sitä jaksaa sitten katsella pitkään, kun on ensin pulittanut pitkän pennin. Hohhoijjaa, kamalan vaikeeta!


Meillä on nyt viimein uusi sohva, ollaan saatu nautiskella siitä jo parisen kuukautta. Tätä päätöstä pitikin sitten jahkailla se kolme ja puoli vuotta. Vanha sohva oli aivan kelpo, mutta minkäs teet kun se oli vähän liian jätti meidän tupaan ja kerrassaan ihan väärän värinen, tummanharmaa mörkö. Tyytymättömyys putkahteli aina aika ajoin esiin, ja selasin sohvasivuja netissä, kunnes taas unohdin koko asian. Ei mikään ihme, että jahkailin useamman vuoden, sillä tällaisiin hankintoihin ei ole vara kyllästyä saman tien, vaan sen valinnan ois paras osua oikeaan.


Tänä kesänä me kuitenkin uskaltauduttiin sohvakauppaan hypistelemään kankaita ja värejä, ja koeistumaan tuota sohvamallia, mitä olin vähän sillä silmällä katellut mainoslehdistä. Kankaista löytyi sattumalta juuri täydellisen ihana viininpunainen, jollaisesta olin haaveillut. Loppujen lopuksi me päädyttiin aika spontaanisti laittamaan sohva tilaukseen, vaikka useamman vuoden maltoin olla harkitsevainen. Entiselle sohvalle löytyi ostaja Facebookin kautta, ja oonkin saanut jälkeenpäin kuulla että hän tykkää kovin uudesta sohvastaan. Kaikki osapuolet siis voitti! :)


Kyllä se tämäkin kaunokainen vaati aluksi hieman totuttelua, ja siitä ei todellakaan löydy kaikkia niitä alussa luettelemiani ominaisuuksia. En melkein usko, että täydellistä sohvaa on olemassakaan. Tämä on kuitenkin nyt meille sopiva, ja ollaan keretty jo hyvin siihen ihastua ja tykästyä ja minä vähän rakastuakin, kun tuo väri on vaan niin ah! Ai että tykkään siitä hetkestä, kun saa vetää yöpaidan päälle, kantaa peiton sängystä sohvalle, ja laittaa jonkun hyvän elokuvan pyörimään. Siinä on vieläkin jotain niin spesiaalia viikonlopun tuntua, ja jos noin tekee keskellä viikkoa, niin on kiva saada vähän viikonloppufiilistä. Ja minä tunnetusti tykkään kattoo omia lempparielokuviani uudestaan ja taas uudestaan... miten niihin vois ikinä kyllästyä! Onneksi en oo myöskään huonekalujen suhteen nopeasti kyllästyvää sorttia. ;) Heippahei, lähen sohvall.. eiku kudonnan kurssille!
19 kommenttia:

 1. Ihana koti teillä! :) Tosi symppis!

  VastaaPoista
 2. Voi jestas, kuinka suloista, hurmaavaa ja värikästä. Aivan pakahduin ilosta kun katselin kuvia. Sain todella väriä ja valoa tähän sateisen harmaaseen syyskuun päivään. KIITOS ! Niin ja tuo sohva on täyden kympin ostos, onnea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitoksia, ihana että piristi ja ilostutti! <3 Vaikka tää syksy tästä kääntyis kuinka harmaaksi, niin onneksi kotona voi nauttia iloisista väreistä.

   Poista
 3. Mahtavan värinen sohva!
  Olen myös itse kiinnittänyt huomiota että nykyajan sohvat ovat kaikki kovin matalia, joten alta siivoaminen onnistuu vain sohvaa siirtämällä. Korkeat jalat tuo myös kepeyttä muuten massiiviseen sohvaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entinen sohva oli vuodesohva, joten siksi sen pohja oli melkein lattiassa kiinni. Nyt on ollut niin ihanaa kun sohvan alle jopa näkee :)

   Poista
 4. Nappivalinta teille. Meillä on ISO harmaa mörkö, jonka tahtoisin vaihtaa sirompaan malliin, mutta tällä mennään...

  VastaaPoista
 5. Nappivalinta teille. Meillä on ISO harmaa mörkö, jonka tahtoisin vaihtaa sirompaan malliin, mutta tällä mennään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, tyytyväisiä kyllä ollaan :) Eiköhän se ajan kanssa tule teilläkin vastaan joku sohva joka kolahtaa täysiä. Noiden isojen hankintojen kanssa maltti ja harkinta on ihan jees :D

   Poista
 6. Teidän kannatti odottaa! Sohva on kuin tehty teille <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hammi! <3 Tällä kertaa oon tyytyväinen että en oo mikään kauhean äkkipikaisesti toimiva ihminen :)

   Poista
 7. Kyllä kannatti odottaa!! Tuo sohva on siis niin kaunis ja sopii teidän väreihinne. Ja tuo sinun valkoinen kaappisi on kyllä niin upea. Mukavaa lokakuuta tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! :) Ihanaa alkaa laittelemaan joulua sitten jonkun ajan päästä, kun sohva on niin herkun värinen. <3 Ja tuo valkoinen kaappi on ihana rakkaus, isäni tekemä, joten siksi supertärkeä. Mukavaa lokakuuta sinullekin!

   Poista