perjantai 2. joulukuuta 2016

Sydänjoulukalenteri

Vaikka meillä asuu vain kaksi aikuista, niin tottahan toki joulukalenteri pitää olla. Minulla on monia jouluun liittyviä rakkaita muistoja ja perinteitä, ja muutenkin olen sellainen nostalgiaan taipuvainen tunteilija. Minä aivan rakastan kankaisia joulukalentereita. Palautin tänä syksynä lapsuudenkotoa lainassa olleen kankaisen tonttukalenterin, joka on jo todella vanha, minun lapsuudestani saakka perheessä ollut. Minä, sisaruksista vanhin, omin sen moneksi vuodeksi itselleni, vaikka kalenteri on varmasti hyvin rakas muillekin perheenjäsenille. Nyt halusin palauttaa sen kotiin, 11-vuotias pikkusiskoni otti tonttukalenterin ilolla vastaan. Minä puolestani päätin viimein toteuttaa suunnitelmat omasta kangaskalenterista.

Olen joskus piirrellyt kalenterisuunnitelmia paperille, ja sieltä mieleeni jäi kummittelemaan sydämen muotoinen malli. Olisiko se ihan kauhean työläs toteuttaa..? No nyt jälkeenpäin voin todeta, että olihan se, mutta aivan ihanaa puuhaa siltikin. Sydänkalenteri tuntuu niin omalta, enpä osaa äkkiä kuvitella että mikä muu muoto voisi olla enemmän heinimäinen.
Kerkesin tehdä myös pari joulukalenteria tilaustyönä asiakkaille. Yleensä minä oon jouluisten tuotteiden kanssa ihan hurjan myöhässä, kiire pääsee joka kerta loppuvuonna yllättämään, ja monet suunnittelemani jouluihanuudet on jääneet vain ajatuksen tasolle. Nyt sentään sain haaveilemani kalenterimallin valmiiksi, ja kerkesin jopa ennen joulukuun vaihtumista tehdä muutaman kalenterin asiakkaiden toiveilla. Jospa tässä ois pientä parannusta havaittavissa, ja vuoden päästä osaan taas pikkusen paremmin ennakoida joulukiireet.
Sain ihanaa palautetta molemmista tilaustyökalentereista, ne oli oikein tykättyjä. Kyllä lämmitti mieltä. Minä sain itse niin paljon iloa näiden tekemisestä, että oli kiva kuulla myös muiden tykkäävän lopputuloksista. Monenlaisia ihania väriyhdistelmiä pyörii mielessä, ja sormet syyhyäisi päästä tekemään lisää. Näistä sydänkalentereista saa kankaita ja värejä vaihtelemalla paljon eri tyylisiä aikaan. Joulukuu on kuitenkin jo kerennyt startata, joten joulukalenteria on himpun verran hankalaa myydä enää tässä vaiheessa :). Palaan kalenteripajalle sitten taas ensi syksynä, uskoisin että ihan yhtä innoissaan vielä silloinkin.Minkälaisia joulukalentereita teillä on? Ja minkälaisia yllätyksiä laitatte itsetehtyihin kalentereihin? Meillä kahden aikuisen kodissa takuuvarma joulukalenterintäyte on paperipäällysteiset suklaat, se on sellainen tavallisen varma valinta. Ootteko te onnistuneet ideoimaan mielikuvituksellisimpia ylläreitä? :)

Ihanata joulukuun alkua sinulle! <3

6 kommenttia:

 1. Miten suloisia joulukalentereita!
  Meillä teini-ikäiselle pojalle sopiva joulukalenteri on raaputusarpa-kalenteri. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana <3
   Sellainen raaputusarpa-kalenteri onkin varmasti tosi jännä!

   Poista
 2. Voi miten ihana tuo hellanpäällinen♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, itekin tykkään <3 Ihanaa laitella jouluiseen tuikkukylään kynttilöitä palamaan.

   Poista
 3. Oi miten ihana joulukalenteri. Ehdottelinkin teini ikäiselle tyttärelleni että jahka kun keretään niin tehtäisiinkö samantyyline.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kovasti! :) Hyvä idea, oman kalenterin tekeminen on niin kivaa, ja varmasti vielä kivempaa tyttären kanssa yhdessä.

   Poista